glenfiddich


Glenfiddich

Glenfiddich is een toonaangevende naam in de whiskywereld en staat te boeken als één van de grootste merken in zijn soort. Sinds 1887 werkt men hier aan het vervaardigen van single malt whisky die nu, jaren later, in alle uithoeken van de wereld gedronken wordt. Het aanbod aan Glenfiddich whisky is uiterst divers en biedt je brede mogelijkheden op het gebied van smaak. Begin bij de klassieke Glenfiddich 12 years en word bekend met de huisstijl van het merk. Werk vanaf hier je weg omhoog naar whisky met een hogere leeftijd, zoals de 15, 18 of 21 years. Natuurlijk kun je ook de experimentele kant van deze distilleerderij ontdekken door voor de Glenfiddich IPA of Glenfiddich Fire & Cane te gaan. Bekijk het aanbod en koop je fles voordelig online via de webshop.


Meer info

Meer artikelen laden

Glenfiddich whisky: sinds 1887 een feit


Het verhaal achter Glenfiddich whisky begint in 1886 in de Schotse plaats Dufftown. William Grant had een droom om de beste whisky van de vallei te maken, een droom die uiteindelijk tot de oprichting van Glenfiddich leidde. Met de hulp van zijn familie slaagde hij erin om zijn droom om te zetten naar de werkelijkheid. William, samen met zeven zoons en twee dochters, begon aan de bouw van zijn eigen distilleerderij die volledig met de hand was opgebouwd. Na één jaar aan hard werken, in 1887, was het project af en konden de distilleerketels voor het eerst gebruikt werden. Ze noemden de distilleerderij Glenfiddich, Gaelisch voor 'Valley of the Deer', waarmee naar de hertenkop in het logo verwezen wordt.

Door de jaren heen zijn er nog een aantal kenmerkende ontwikkelingen geweest waaruit blijkt dat Glenfiddich altijd al een vooruitstrevend merk was. In 1957 opteerde Charles Gordon, de achterkleinzoon van de oprichter, om kopersmeden in dienst te nemen ondanks dat dit toen nog een niet veel voorkomend verschijnsel was. Met de ambacht van deze vaklieden altijd binnen handbereik, verzekerde zij zichzelf van de best mogelijke zorg voor hun distilleerketels. Twee jaar later heeft de familie Grant een kuiperij opgebouwd, waar zij hun eigen vaten onderhouden. Vaten die jaren later excellente whisky voortbrengen.

Ontdek het aanbod van deze distilleerderij


Het aanbod aan whisky van Glenfiddich is uiterst divers. Je vindt hier alom bekende expressies zoals de Glenfiddich 12 years, maar ook diverse single malts met een hogere leeftijd. Zo kun je bekend worden met de huisstijl van het merk en hiervandaan zelf ervaren hoe de rijpingstijd en gebruikte vatsoorten de whisky van dit merk beïnvloeden. Verder is men bij deze distilleerderij erg actief met het experimenteren door whisky op bijzondere vatsoorten te laten rijpen, wat tot enkele bijzondere expressies leidt.

De Glenfiddich Experimental Series is hier een uitstekend voorbeeld van, bestaande uit de Glenfiddich IPA, Glenfiddich XX, Glenfiddich Winterstorm en de Glenfiddich Fire & Cane. Ook de Age of Discovery serie is een geliefde verschijning waarbij de whisky een finish op ex-wijnvaten krijgt. Stuk voor stuk zijn dit bijzondere uitgaves waarbij de drank op uiteenlopende vatsoorten (na)rijpt.

Glenfiddich kopen doe je online!


Bij DrankDozijn vind je een groot aanbod aan Glenfiddich whisky, waardoor je alle mogelijkheden hebt om deze distilleerderij (beter) te leren kennen. Kies voor whisky met een leeftijd, een rijping op een bijzonder vat of een combinatie van beide. Wat je ook zoek, de kans is groot dat je hier aansluiting op jouw smaak vindt. Glenfiddich kopen doe je online via de webshop tegen een scherpe prijs.