Armagnac

Armagnac wordt vervaardigd in de gelijknamige streek, gelegen in het zuiden van Frankrijk. In deze regio word al een zeer lange tijd drank vervaardigd, waardoor dit een ware traditie is. Over het algemeen genomen zijn de volumes die geproduceerd worden relatief klein, zeker in vergelijking met cognac. Hierdoor is armagnac als dranksoort lang niet bij iedereen bekend. Wanneer jij op zoek bent naar een heerlijke drank die absoluut het ontdekken waard is, dan zit je hier goed. Ontdek deze fraaie vorm van Frans vakmanschap.


Meer info

Armagnac: hoe smaakt het?


De armagnac smaak hangt af van de stijl van het huis, de gebruikte druifsoorten en in welke hoeveelheden deze zijn gebruikt bij de productie. De drank kan op basis van verschillende druifsoorten worden vervaardigd, waardoor geen armagnac hetzelfde is. De bekendste druifsoort is de ugni blanc, gevolgd door de colombard, baco en folle blanche.

De smaak wordt verder als relatief vol omschreven, zeker wanneer dit vergeleken wordt met cognac. Desalniettemin zullen de daadwerkelijke smaakinvloeden per fles armagnac verschillen. Cognac is over het algemeen iets eleganter en armagnac juist iets steviger, dit is goed om te onthouden. Kenmerkend is verder de grote diversiteit van de drank. Armagnac kan uitstekend puur worden gedronken, maar is ook heerlijk in de mix of als onderdeel van een cocktail. Om deze reden is het aan te raden om dit distillaat verder te ontdekken.

Op zoek naar een goede armagnac prijs?


De prijs van armagnac hangt samen met verschillende factoren: het merk en de rijpingsduur spelen hierin een belangrijke rol De leeftijd van een armagnac is af te lezen op het etiket van de fles Er wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten: drie sterren/vs (twee jaar), VSOP/Réserve (vijf jaar), XO/Napoléon (zes jaar) en Hors d'Age (tien jaar). De genoemde leeftijden zijn hierbij de minimale leeftijden, in de praktijk kan de drank ouder zijn.

Voor een scherpe armagnac prijs ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. Profiteer van een lage prijs en een korte levertijd, zodat je snel van jouw favoriete drank kunt genieten. Bestel je op een werkdag voor 17.00 uur en betaal je direct? Dan kan jouw bestelling de volgende dag al worden aangeboden*.