https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Rode wijn

DrankDozijn heeft een fraai aanbod aan wijn afkomstig uit verschillende wijnlanden en van diverse druivenrassen. Of u nu een voorkeur heeft voor Italiaanse wijn of toch liever geniet van een Franse wijn, bij DrankDozijn vindt u het allemaal. Ook wanneer u specifiek op zoek bent naar een Cabernet Sauvignon of een Merlot dan bent u hier aan het juiste adres. Het assortiment staat bekend om diens diversiteit en scherp geprijsde wijnen in verschillende prijsklassen.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina


Rode wijnen, hoe onstaat nu de droge of zoete smaak?

 
Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven, waarbij de schil van de druif kleurstoffen bevat die de wijn beïnvloeden. De uiteindelijke kleur van de wijn hangt samen met het gebruikte druiven ras en de rijpingstijd. De gebruikte druif is van invloed op de uiteindelijke kwaliteit en smaak van de wijn. Ditzelfde geldt voor de streek waaruit de druif afkomstig is. Er zijn droge rode wijnen en zoete rode wijnen, zowel licht als redelijk zwaar van smaak. Bekende druifsoorten zijn de Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz. Wijn op basis van deze (en andere) druifsoorten vind u terug in ons aanbod.

De smaak van droge wijn ontstaat doordat tijdens de gisting nagenoeg al het suiker in de druif is vergist. Hierdoor zit er bijna geen suiker meer in de wijn, wat resulteert in de droge smaak. Bij zoete wijn is er tijdens de gisting zoveel suiker aanwezig dat dit niet allemaal omgezet kan worden.

Goede rode wijn online kopen?


Rode wijn is de ideale partner bij vele gerechten. Welke wijn de juiste is hangt af van het gerecht en van de persoonlijke smaak. Over het algemeen passen krachtige, complexe rode wijnen goed bij koolhydraatrijke maaltijden. Lichtere wijnen passen vaak beter bij minder complexe gerechten. Vergeet niet; uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak.

Goede rode wijn bestelt u eenvoudig en snel online tegen en scherpe prijs via de webshop van DrankDozijn. Zoekt u naar een scherp geprijsde wijn aanbieding? Ook dan is de kans groot dat u slaagt bij DrankDozijn.