https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Italiaanse wijnen

De geschiedenis van Italiaanse wijnen is eeuwenoud en gaat terug tot in het tijdperk van de Grieken. ItaliŽ is ťťn van de grootste wijnlanden ter wereld wanneer gekeken wordt naar het geproduceerde volume. Er wordt door het gehele land wijn vervaardigd, waarbij een grote diversiteit aan druivenrassen wordt gebruikt. Ga op zoek naar jouw favoriete wijn of probeer eens iets nieuws.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Italiaanse wijnstreken


De Italiaanse wijnstreken bevinden zich door het gehele land, van het hoge noorden tot het diepe zuiden. Iedere regio staat bekend om het gebruik van eigen druivenrassen, waarvan een groot gedeelte daadwerkelijk afkomstig is uit het eigen land. Door een grote diversiteit aan druivenrassen zijn er ook relatief grote verschillen tussen de Italiaanse wijnstijlen op te merken. In het noorden heerst een bergklimaat waar enkele van de meest bekende wijnstreken liggen. Hier komen onder andere de Italiaanse wijnen uit Piemonte en Veneto vandaan. In Piemonte is de barolo wijn een favoriet. Veneto is de thuisbasis van prosecco, maar ook van de krachtige en rijke amarone wijn. Veel van de wijnen die in de noordelijke regio's worden vervaardigd, staan bekend om hun hoge kwaliteit en verfijnde karakter.

In het zuiden van ItaliŽ is men bezig met een opkomst wanneer gekeken wordt naar de kwaliteitswijnen die in deze regio worden geproduceerd. Siciliaanse wijn is al geruime tijd erg populair is, maar ook de wijnen uit Puglia worden uitstekend ontvangen. In het zuiden vindt men veel blauwe druivenrassen terug die extra zonuren nodig hebben. Des te meer zonuren een druif heeft, des te hoger is het suikergehalte en dit vertaalt zich door naar het karakter van de wijn. De druiven van Italiaanse witte wijnsoorten hebben baat bij relatief meer koelte in vergelijking met de blauwe druiven. Hierdoor worden deze druiven vaak aangeplant in hoger gelegen gebieden.

Italiaanse wijn kopen


Italiaanse wijn kopen doe je eenvoudig via de webshop van DrankDozijn. Je kunt het aanbod eenvoudig filteren op basis van de smaak, het druivenras, het merk of de prijs. Ongeacht of je een voorkeur hebt voor witte of rode wijn of toch liever een mousserende wijn drinkt, de kans is groot dat je aansluiting op jouw smaakprofiel vindt. Bekijk ons aanbod aan Italiaanse wijnsoorten en kies voor de wijn die bij jou past.