Islay whisky

Gevestigde namen uit de wereld der whisky zijn afkomstig uit de Islay regio van Schotland. De whisky kenmerkt zich over het algemeen als krachtig en karaktervol met een unieke invloeden afkomstig van de betreffende distilleerderij. Islay whisky koopt u voordelig en snel online via DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Het magische Islay


Islay staat bekend om het grote aantal distilleerderijen in de regio waaronder enkele gerenommeerde namen vallen. Typerend voor een deel van de regio is de rokerige stijl van de whisky. Dit ontstaat door de gerst te laten drogen op een turf gestookt vuur.

Ondanks de veelal krachtige en uitgesproken smaken wordt er ook whisky vervaardigd met een lager turfgehalte. Dit zorgt voor een grote diversiteit met uiteenlopende en bijzondere smaakcombinaties. Islay whisky wordt gekoesterd door velen wat samenhang heeft met de grote namen die afkomstig zijn uit deze regio.


Islay whisky voordelig online kopen


De beste Islay whisky koopt u eenvoudig en voordelig via de webshop van Drankdozijn. Profiteer van een scherpe prijsstelling en een korte levertijd. Bestelt u op voor 17.00 uur op een werkdag? Dan wordt uw bestelling de volgende dag aangeboden*.

Bij vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met klantenservice. Blijf op de hoogte van verhalen, nieuws en weetjes over whisky en andere soorten dranken. Volg ons DrankDozijn Blog.