Schotse whisky: vakmanschap op z'n best

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij een groot aantal van de meest geroemde whiskymerken uit dit land afkomstig is. Ontdek het bijzonder uitgebreide aanbod aan whisky; van single malt tot blended whisky en van bekend tot zéér zeldzaam. De kans is groot dat u uw favoriete fles in de webshop kunt terugvinden. Goede Schotse whisky koopt u voordelig en snel online via DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Whisky uit Schotland


Whisky uit Schotland wordt tot de absolute top gerekend en van oudsher wordt deze drank hier al vervaardigd. Een groot aantal van de meest bekende merken is afkomstig uit dit land. Ondanks dat whisky hedendaags in uiteenlopende landen wordt vervaardigd, heeft Schotland altijd nog een speciaal plekje in de whiskywereld. Het aanbod wordt onder de verschillende regio's verdeeld, waarbij bepaalde overlappingen terug te vinden zijn in het karakter van de drank. Desondanks zijn er grote verschillen op te merken, waardoor het aan te raden is om de verschillende regio's (verder) te ontdekken. Ongeacht of whisky nieuw voor u is of dat dit al jaren drinkt, Schotland heeft voor ieder wat wils.

De Schotse single malt whisky is dé categorie bij uitsteek waar de ambacht van de distilleerderij het best naar vorenkomt. Dit staat hedendaags tevens bekend als de meest prestigieuze whiskysoort. Desondanks is dit slechts een fractie van het totaal geproduceerde volume. Het overgrote deel aan whisky uit Schotland betreft blended whisky, waar Johnnie Walker wellicht het meest bekende voorbeeld van is. Maar daarnaast is er nog véél meer te ontdekken binnen het aanbod. Blended whisky is een ontzettend uitgebreide categorie die veel te bieden heeft.

Goede Schotse whisky kopen


Wilt u Schotse whisky kopen? DrankDozijn biedt een ontzettend ruime keuze aan whisky uit Schotland. Nagenoeg alle bekende merken zijn onderdeel van het assortiment en het aanbod binnen de verschillende whiskyregio's is bijzonder breed. Hierdoor is de kans groot dat u een fles vindt die aansluit op uw smaak. Laat u verrassen door de diversiteit binnen het aanbod en kies uw favoriete whisky op basis van het merk, de regio of de prijs. Kiest u uw whisky liever uit op basis van de smaak? Bekijk dan de whisky flavour map en ontdek de verschillende smaakprofielen.