Campbeltown whisky

Campbeltown whisky is afkomstig van een relatief klein aantal distilleerderijen. Desalniettemin is de whisky die geproduceerd wordt groots van smaak. De regio heeft menig liefhebber veel moois te bieden, waardoor het aan te raden is om dit (verder) te ontdekken. Word bekend met de trots van Campbeltown en ga op zoek naar jouw favoriete whisky.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Campbeltown: een regio met diverse whiskystijlen

 
Campbeltown was ooit een regio met maar liefst 34 actieve distilleerdijen, allen bekend om hun robuuste single malt whisky's. Hedendaags is het aantal distilleerderijen nog slechts op ťťn hand te tellen. Ondanks dit produceert men uiteenlopende whiskystijlen, waardoor de regio bijzonder veel te bieden heeft. Springbank is de bekendste distilleerderij uit deze regio. Deze distilleerderij brengt whisky uit onder drie merken: Springbank (licht geturfd, tweeŽnhalfmaal gedistilleerd), Longrow (rijkelijk geturfd, tweemaal gedistilleerd) en Hazelburn (ongeturfd, driemaal gedistilleerd).

De distilleerderijen van Glen Scotia en Glengyle, de laatste bekend van Kilkerran, zijn ook gevestigd op Campbeltown. De whisky's van alle actieve distilleerderijen hebben uiteenlopende karakters, waardoor geen whisky hetzelfde is. Ook laten de distilleerderijen zien graag te experimenteren met verschillende vatsoorten, waardoor een breed smaakaanbod gecreŽerd wordt. Dit zorgt ervoor dat Campbeltown zowel beginnende als gevorderde whiskydrinkers weet te boeien, wat ga jij kiezen?

Campbeltown whisky kopen


Campbeltown whisky kopen doe je via de webshop van DrankDozijn. Een groot aantal beschikbare whisky's uit de regio is onderdeel van ons assortiment, waardoor de kans groot is dat je een fles vindt die aansluit op jouw smaak. Ongeacht of je een voorkeur hebt voor toegankelijke whisky of juist liever geturfde whisky drinkt, deze regio biedt het allemaal. Filter het aanbod op basis van het merk, de smaak of de prijs en bestel eenvoudig online.