https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Islands whisky: ontdek de ambacht van de eilanden

Islands whisky is afkomstig van verschillende eilanden waar slechts een aantal distilleerderijen staan. Het aanbod is erg divers doordat iedere distilleerderij er een eigen huisstijl op nahoudt. Binnen het uiteenlopende aanbod vind je veel van de bekende merken terug, waardoor de kans groot is dat jouw favoriet hier tussenzit. Zoek jouw whisky eenvoudig op basis van het merk, de prijs of de smaak.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Schotse Islands whisky


De Island regio van Schotland bestaat uit verschillende eilanden, waaronder Orkney, Skye en Arran. Een leuk weetje is dat Islands whisky officieel bij de Highland regio hoort, maar vaak apart benoemd wordt om het geheel overzichtelijk te houden. In een ver verleden werd hier ook al whisky vervaardigd, waardoor dit geen nieuw verschijnsel is op de eilanden. Een groot verschil is dat dit vroeger met name illegaal gebeurde. Vandaag de dag staat de regio bekend om de grote namen die hiervandaan afkomstig zijn. Het aantal distilleerderijen uit deze regio is klein, maar de whisky is groots van smaak. De eilanden zijn de thuisbasis van onder andere Highland Park en Talisker.

Er zijn honderden losse eilanden terug te vinden, waarvan slechts een klein aantal bewoond is. Het aantal eilanden met een distilleerderij is nóg kleiner, de whisky die men hier produceert is echter groots en alom bekend. Island whisky kenmerkt zich door een uiteenlopend aanbod met hierbij een grote diversiteit aan smaken. Van lichte citrus whisky tot krachtige, uitgesproken bottelingen; het is allemaal terug te vinden binnen deze regio.

Islands whisky koop je voordelig bij DrankDozijn

 
Als je Islands whisky wilt kopen dan is het aan te raden ons aanbod verder te bekijken. Je vindt hier een groot deel van de bekende merken terug met hierbij verschillende beschikbare bottelingen per distilleerderij. Zo heb je voldoende mogelijkheden om jouw favoriete distilleerderij verder te ontdekken, maar ook om voordelig een nieuwe te proberen. Ongeacht wat voor whisky je voorkeur heeft, de kans is groot dat je deze bij DrankDozijn kunt vinden.