Chivas Regal 12 years 70cl - online kopen

Chivas Regal 12 years 70cl - online kopen

22,95

Chivas Regal 12 years is een whisky met het kenmerkende karakter van de Speyside: rijk, luxueus en overvloedig. Zoals bij alle whisky's van Chivas wordt ook bij de 12 jaar het hart gevormd door de single malt Strathisla.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Fruitig & Kruidig
Merk
Categorie
Blended
Land
Schotland
Leeftijd
12
Kleur
Licht amber
Geur
Toetsen van sherry en noten
Smaak
Honing, fruit en licht rokerig
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
40,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De term 'blended' betekent mix of mengsel. In whiskyland bedoelt men hier dus een mix van whisky's mee die gemengd worden tot één whisky. Dit kan een mix van twee whisky's betreffen, maar ook van meerdere.   De whisky die wordt gemixt kan afkomstig zijn van verschillende distilleerderijen. Op deze manier kan het smaakaanbod verder verbreed worden. Blended whiskies behoren toe aan enkele van de meest bekende merken; Johnnie Walker, The Famous Grouse, Chivas Regal en Jameson. Deze blended whisky's zijn bekend over de hele wereld en worden in nagenoeg alle landen verkocht.

Schotse whisky geniet wereldwijd aanzien, waarbij de grootste namen hun roots hier hebben liggen. Wat te denken van Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig of Glenlivet? Of het nu Single Malt of Blended whisky is, Schotse whisky is het ontdekken waard.  Schotland staat bekend om het produceren van karakteristieke en smaakvolle whisky. De samenstelling van het karakter van een distilleerderij hangt af van vele factoren; het klimaat, graan, zuiver water, turf etc. Meer dan 100 jaar geleden begon men met de de export, waardoor het nu wereldwijd bekend is. Van oudsher werd whisky al gemaakt in vele familie- of dorpsdistilleerderijen en het is niet verwonderlijk dat Schotland de hoogste concentratie distilleerderijen herbergt.

Chivas Regal geniet een rijke historie. In 1836 verhuisden de broers James en John Chivas van het platteland richting Aberdeen. James werkte daar in een winkel die was gespecialiseerd in o.a. wijn en sterke drank. In 1841 nam hij samen met broer John de winkel over en gingen zij zich verder verdiepen in het zelf maken van sterke drank. Dit, doordat zij vonden dat de Single Malts van die tijd niet aan hun verwachtingen voldeden. Zij begonnen toen zelf met het blenden wat uiteindelijk resulteerde in mooie blended whisky's van Chivas broers. In 1842 bezocht de Engelse Koningin Victoria voor het eerst Schotland en de broers vielen met hun whisky in de belangstelling van de Koningin. Na een jaar kregen ze van dezelfde Koningin een 'royal warrant' oftewel, hofleverancier van het Koningshuis. Vandaar ook de merknaam Chivas Regal, 'regal' staat voor koninklijk en is een eerbetoon aan Koningin Victoria. De echte naamsbekendheid genoot het merk pas vanaf de Tweede Wereldoorlog, toen het merk in Amerika voet aan de grond kreeg en bekende persoonlijkheden gecharmeerd raakten van deze luxe whisky.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel