https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

jameson


Jameson Whiskey

Jameson, misschien wel dé bekendste naam op het gebied van Ierse whiskey, wordt geroemd om zijn zachte en elegante karakter. Jameson whiskey is geliefd bij een uiteenlopend publiek, hieronder vallen zowel de beginnende whiskeydrinkers als de meer ervaren kenners. Bij DrankDozijn.nl vind je verschillende flessen van dit merk terug, waardoor je diverse mogelijkheden hebt om uit te kiezen. Bestellen doe je voordelig en snel via de webshop.


Meer info

Meer artikelen laden

Jameson: lees meer over de whiskey


De geschiedenis van Jameson gaat terug tot de 18e eeuw, de periode waarin de Schot John Jameson de Bow Street Distillery kocht in Dublin. Daarna groeide het merk snel: aan het eind van de 18e eeuw had de distilleerderij al meerdere hectare aan grond en meer dan 300 werknemers in dienst. De groei bleef aanhouden en rond het jaar 1900 was het merk al op verschillende plekken in de wereld verkrijgbaar. In deze periode is grotendeels de basis gelegd voor de populariteit die het merk hedendaags heeft.

Toch zijn er ook tegenslagen geweest, zoals beide wereldoorlogen en de Ierse burgeroorlog, periodes die een stempel op de distilleerderij hebben gedrukt. Desalniettemin is Jameson dit allemaal heelhuids doorgekomen, waarna men zich weer kon focussen op de toekomst. Vandaag de dag is Jameson over de gehele wereld bekend en met trots mag gezegd worden dat dit de best verkopende Ierse whiskey tot op heden is. De Jameson 1 liter is de bekendste whiskey toebehorend aan het merk, maar door de jaren zijn ook nog vele andere expressies verschenen. Leuk om te weten is dat er een drievoudige distillatie wordt toegepast bij de productie, waardoor de drank zijn soepele en goed gebalanceerde smaak verkrijgt. Deze manier van werken is door John Jameson zelf geďntroduceerd en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt.

Jameson whiskey voordelig kopen


Wil je Jameson whiskey kopen? Bekijk dan ons aanbod. Je vindt hier diverse flessen terug waardoor je op zoek kunt gaan naar jouw favoriet of voordelig iets nieuws kunt proberen. Het aanbod bestaat uit verschillene flessen waar je heerlijk puur van kunt genieten, maar waar je ook heerlijke mixdrankjes of cocktails mee kunt maken. Wat je ook kiest, met Jameson wordt het een succes.