https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Ierse whiskey

Ierse whiskey is rijkelijk vertegenwoordig in het assortiment van DrankDozijn. Naar eigenzeggen hebben de Ieren als eerste whiskey gedistilleerd, iets waar zij zelf heel trots op zijn. Hedendaags zit de drank in een opmars, waardoor het aanbod een stuk uitgebreider is dan voorheen. De beste Ierse whiskey koopt u gemakkelijk en voordelig bij DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Whiskey uit Ierland


Whiskey uit Ierland is, kijkend naar het aantal distilleerderijen en het geproduceerde volume, een stuk kleiner dan dit uit Schotland. Desondanks weten de Ierse distilleerderijen te imponeren met een grote diversiteit aan productietechnieken en smaakstijlen. Van licht en toegankelijke smaken tot meer kruidige en volle varianten, Ierland heeft het allemaal. De mate waarin deze karaktereigenschappen terugkomen in de whiskey hangt af van de distilleerderij. Er wordt daarnaast ook peated whiskey vervaardigd, de Connemara distilleerderij laat zien dat de Ieren dit onder de knie hebben.

Ierland staat bekend om de productie van uitstekende single malt en blended whiskey's, waarbij zowel dubbele als driedubbele distillaties plaatsvinden. Daarnaast onderscheidt men ook pot still whiskey, dit is een typisch Ierse stijl waarbij zowel gemoute als ongemoute gerst in het productieproces wordt gebruikt. Deze stijl is ooit in het leven geroepen doordat de Ierse overheid in een ver verleden begon met het heffen van belasting op mout, maar dit niet deed op gerstekorrels. Zodoende kwamen de Ieren op het idee om ongemoute gerst te gebruiken voor de whiskeyproductie.

In de 19e eeuw was Ierse whiskey dominant aanwezig in de wereld. Het geheim achter het succes waren de grote pot stills, waarmee de whiskey werd vervaardigd. Het gebruik hiervan hielp de Ieren een, voor die tijd, ongekende consistentie te bereiken. John Jameson, oprichter van Jameson whiskey, was één van de belangrijkste pioniers gedurende deze periode. De Schotten vochten echter terug, waardoor het Ierse aandeel steeds kleiner werd en het aantal distilleerderijen met verloop van tijd afnam. Vandaag de dag is dit gelukkig anders; er komen steeds meer distilleerderijen bij en het smaakaanbod wordt steeds uitgebreider.

Bestel uw Ierse whiskey eenvoudig online

 
Liefhebbers van Ierse whiskey hebben een ruime keuze uit een divers en breed aanbod. Het hedendaagse aanbod zorgt ervoor dat er een grote keuze aan goede single malt, blended en pot still whiskey beschikbaar is. Ierland is een land dat zowel door beginnende als gevorderde whisk(e)ydrinkers ontdekt moet worden. Word bekend(er) met de trots van Ierland en ga op zoek naar whisky van één van uw favoriete distilleerderijen of probeer eens iets nieuws.