https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

de kuyper


De Kuyper

Koninklijke de Kuyper is een oerhollands bedrijf dat in 1695 tegelijkertijd met het huwelijk van Petrus de Kuyper is opgericht. in het begin was de onderneming voornamelijk gericht op de...


Meer info

Meer artikelen laden

export, via de handelsonderneming Matthew Clark & Sons uit Londen ging veel van de door de Kuyper gestookte jenever richting de Engelse Koloniën en Canada. Pas in 1920 begon de Koninklijke met het produceren van de hele reeks likeuren, waarmee ze nu zo'n enorme bekendheid mee hebben verworven. Het bedrijf wilde een nog grotere afzetmarkt en op 1932 sloot de Kuyper een overeenkomst met het Canadese bedrijf Meager Bros & Co. om daar voet aan de grond te krijgen. Ze bouwden samen een distilleerderij waar Henry de Kuyper zelf de leiding op zich nam. Door de jaren heen zijn ze in veel meer landen overeenkomsten aangegaan met partners om te kunnen blijven groeien. De Nederlandse vestiging is daarentegen nog steeds in Schiedam gevestigd.