Bourbon whiskey online kopen

Bourbon, de trots van Amerika, is verkrijgbaar in vele soorten en smaken. In het uitgebreide whiskey assortiment van DrankDozijn is dan ook zeker plek ingeruimd voor de Amerikaanse godendrank. Laat je verrassen door het aanbod van nagenoeg alle gerenommeerde Amerikaanse merken. Bij DrankDozijn koop je jouw favoriete bourbon whiskey voordelig en snel online.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Bourbon whiskey: meer over deze whiskeysoort


De naam 'bourbon' stamt af van een gelijknamig district tussen de staten Kentucky en Virginia. Dit is het gebied waar bourbon aan zijn opmars is begonnen. Het is een dranksoort met een heel ander karakter dan whisky uit Schotland of Ierland. Goed om te weten is dat iedere bourbon een Amerikaanse whiskey is, maar niet iedere whiskey ook een bourbon is. Dit komt doordat de productie van bourbon aan verschillende eisen moet voldoen.

Middels een Wet is vastgelegd dat de drank voor minimaal 51% uit mais moet bestaan en enkel in Amerika kan worden vervaardigd. Tijdens de distillatiefase is het maximale toegestane alcoholpercentage 80% en de uiteindelijke drank moet minimaal 40% alcohol bevatten. Verder dient de rijping plaats te vinden op nieuwe, ongebruikte eikenhouten vaten. Een bijzonder weetje is dat de minimale rijpingsduur officieel één dag is. De vaten waar bourbon in rijpt, worden op een later moment verscheept naar andere whiskylanden. Niet-Amerikaanse distilleerderijen ontvangen deze vaten met open armen, zodat zij hun eigen whisky hierop kunnen laten rijpen. Benieuwd hoe bourbon zich ten opzichte van Schotse whisky verhoudt? In ons blog Scotch vs bourbon lees je hier meer over.

Bestel bourbon eenvoudig online


In de webshop van DrankDozijn.nl vind je een grote diversiteit aan bourbon terug. Zowel vele bekende merken als kleine craft distilleerderijen zijn onderdeel van het assortiment. Doordat bourbon whiskey uit minimaal 51% mais bestaat, hebben veel van de whiskey's gezoete invloeden. De mate waarin dit terugkomt in de smaak verschilt echter per whiskey, waardoor het interessant is om dit verder te ontdekken. Ongeacht of deze dranksoort net nieuw voor je is of dat je al een gevorderde whiskeydrinker bent, de kans is groot dat je whiskey vindt die aansluit op jouw smaak.