Blanton's Gold Edition 70cl - online kopen

Blanton's Gold Edition 70cl - online kopen

57,50

Blanton's Gold Edition is voor de echte liefhebber gemaakt. Rijke smaken van fudge, citrus, eiken en room in combinatie met witte peper en rogge, welke tot een zeer lange afdronk leiden. Drink deze bourbon puur of met een klein beetje water.

Inhoud
70cl
Smaakprofiel
Vol & Rond
Merk
Categorie
Bourbon whiskey
Land
Amerika
Kenmerk
Single Barrel
Verpakking
Doosje/giftpack
Alcoholpercentage
51,50 %
Status
Direct leverbaar
 

In 1964 bepaalde het Amerikaanse Congres dat een Bourbon Whiskey aan een aantal criteria moest voldoen: 1) het moet in Amerika worden gemaakt, 2) het moet voor minstens 51% uit mais bestaan, 3) het mag gedistilleerd worden tot maximaal 80% alcohol, 4) het moet voor 100% natuurlijk zijn en 5) het moet in nieuwe gebrande eiken vaten rijpen.   Voor Straight Bourbon gelden nog enkele aanvullende eisen, zo moet deze minstens twee jaar hebben gerijpt. Indien hij minder dan vier jaar heeft gerijpt, dan moet de leeftijd expliciet op het etiket worden vermeld.

Amerikaanse whiskey wordt door het gehele land heen geproduceerd. Of het nu gaat om bourbon of whisky op basis van mais of rogge, Amerikaanse whiskey is verassend fijn en complex. Grote namen zoals Jack Daniels, Jim Beam, Wild Turkey en Four Roses komen hier vandaan.  In Amerika wordt whisky gemaakt op zowel maïsbasis, evenals op roggebasis. Het bekendste uit Amerika is de bourbon, welke uit minimaal 51% maïs moet bestaan. Amerikaanse whiskey staat over het algemeen bekend om de zoete smaken, het toegankelijke karakter en de licht gekruide invloeden.

Blanton's is naar Kolonel Albert Blanton vernoemd. Hij was de eerste die whisky's volgens de single barrel methode op de markt bracht. Het paard en de jockey op de flesstoppers zijn het handelsmerk van Blanton en verwijzen naar het rijke erfgoed en de traditie van het Kentucky parallel.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel