Amerikaanse whiskey

Amerikaanse whiskey is hedendaags niet weg te denken uit het assortiment van DrankDozijn. Whiskey van nagenoeg alle grote namen kan je terugvinden in onze webshop. Hierdoor is de kans groot dat jouw favoriete soort hier tussen zit. Geniet van de grote diversiteit binnen het aanbod en bestel voordelig online via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Amerikaanse whiskeymerken- en soorten


Weet je waarom Amerikaanse whiskey met een 'e' geschreven wordt? Dit is ge´ntroduceerd door Ieren die in de 17e eeuw emigreerden naar Amerika en hier whiskey gingen produceren, zoals zij dit ook in Ierland deden. Met deze schrijfwijze distiantieerde zij zich van de Schotten en hun 'whisky'. Deze schrijfwijze is blijven hangen en wordt tot op de dag van vandaag door het overgrote deel van de distilleerderijen gebruikt. Door de jaren zijn verschillende whiskeysoorten ontstaan, waarbij op basis van verschillende graansoorten (mais, tarwe, rogge) wordt gewerkt. Whiskey wordt in verschillende delen van Amerika vervaardigd, waarbij strikte regels gehanteerd worden op het gebied van de productie. Een van de meest bekende whiskeysoorten waarbij dit het geval is, is bourbon. Whiskey uit Amerika is Úchter meer dan enkel bourbon, waardoor er ruime keuzemogelijkheden zijn.

Ondanks dat bourbon wellicht (een van) de bekendste Amerikaanse whiskeysoort(en) is, is het niet de grootste wanneer naar het geproduceerde volume gekeken wordt. Deze eer behoort toe aan de categorie Tennessee whiskey. De reden hiervoor is dat het merk Jack Daniels hier onderdeel van uitmaakt. Dit is in zowel binnen- als buitenland een van de best verkopende merken. Een andere bekende whiskeystijl die steeds populairder wordt, is rye whiskey. Dit wordt voornamelijk op basis van rogge gemaakt. Het gebruik van verschillende graansoorten leidt tot grote karakterverschillen tussen de soorten onderling. Ervaar het nu zelf en ontdek de uiteenlopende type whiskeys.

Amerikaanse whiskey online kopen


Bij DrankDozijn vind je een uiteenlopend aanbod aan Amerikaanse whiskey. Zowel alom bekende merken als kleine, ambachtelijke distilleerderijen behoren toe aan het aanbod. De verschillende whiskeysoorten zorgen voor brede mogelijkheden op het gebied van smaak. Ongeacht of je een voorkeur hebt voor whiskey op basis van mais, rogge of tarwe, dit (en veel meer) vind je in de webshop. Whiskey uit Amerika heeft zowel de beginnende als gevorderde drinker enorm veel te bieden, wat ga jij proberen?