https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

four roses


Four Roses: ontdek deze geliefde bourbon

Four Roses is een populaire bourbon die afkomstig is uit Kentucky in de Verenigde staten. Sinds jaar en dag staat deze distilleerderij garant voor vakmanschap, waardoor het merk geliefd is door velen. Drink je al jaren Amerikaanse whiskey of heb je dit altijd al eens willen proberen? Four Roses is het ontdekken waard.


Meer info


Het verhaal achter Four Roses


Four Roses is opgericht door Paul Jones Jr. die het merk in 1888 als handelsnaam vastlegde. De naam van zijn merk vloeide voort uit zijn liefde voor een Amerikaanse dame die hij later ten huwelijk vroeg. Zij spraken af dat indien haar antwoord 'ja' zou zijn, zij een corsage van rode rozen zou dragen op een groot gala. De Amerikaanse schone arriveerde op het gala met een corsage bestaande uit vier rode rozen en het huwelijk was bezegeld. Paul Jones jr. vernoemde zijn bourbon als symbool van liefde naar de corsage van rozen.

Four Roses is een bourbon merk met een rijke historie die ver teruggaat in de tijd. Naar eigen zeggen zou de productie rond 1860 zijn gestart. Door de jaren heen zijn er meerdere overnames geweest, maar desondanks blijft de bedrijfscultuur onveranderd. Het nalatenschap van Paul Jones Jr. evenals de zorg en aandacht die hij aan zijn geliefde Four Roses besteedde, zijn hedendaags nog steeds een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering.

Wist je dat alle bourbon onder de categorie whiskey valt, maar niet alle whiskey een bourbon is? Er zijn diverse richtlijnen waar aan voldaan moet worden eer een whiskey 'bourbon' genoemd mag worden. Deze regels hebben onder andere betrekking op het gebruikte graan, het land van herkomst, de vaten en een minimaal vereist alcoholpercentage. Pas wanneer aan alle regels is voldaan mag whiskey de naam bourbon dragen.

Four roses whiskey kopen


Ben je erover uit en wil je graag Four Roses whiskey kopen? Dan zit je goed bij DrankDozijn. Bekijk nu snel het aanbod aan scherp geprijsde flessen en kies jouw favoriete soort. Four Roses is een populair merk dat zowel beginnende als meer gevorderde whiskeydrinkers weet te boeien. Je kan zowel puur, in de mix of als onderdeel van een cocktail van jouw bourbon genieten.