https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Alles over de Malbec

De malbec is een populaire druifsoort die van origine afkomstig is uit Frankrijk, maar ook in andere landen aangeplant wordt. Hedendaags is het voornamelijk de Argentijnse malbec die enorm in de smaak valt bij de liefhebbers door het volle, intense karakter. Bestel je malbec online en ervaar nu zelf waarom deze wijn zo geliefd is.


Meer info

De kenmerken van de malbec druif


De uiteindelijke kenmerken van de malbec druif houden verband met het land van herkomst, evenals het terroir en de vinificatiemethoden. Hierdoor is geen wijn hetzelfde. De Argentijnse malbec is veruit de meest populaire variant op de internationale wijnkaart en wordt daarnaast in eigen land betiteld als de nationale druifsoort. Deze Argentijnse wijn staat bekend om het volle, krachtige en complexe karakter met hierbij verleidelijke fruitsmaken. De druiven ontwikkelen zich goed in een relatief droog en warm klimaat zoals dat in ArgentiniŽ, waardoor dit voor fraaie wijnen zorgt.

Welk gerecht past goed bij een malbec? Doordat deze druifsoort garant staat voor krachtige rode wijn sluit dit uitstekend aan op verschillende vleesgerechten, zoals steak, varkensrollade of ribeye. Bij het barbecueŽn of grillen zorgt deze wijn voor een goede begeleiding. De combinatie van roodvlees en tannines vanuit de wijn lopen goed in elkaar over, waardoor dit het proberen waard is. Het is aan te raden om te kiezen voor gerechten met voldoende stevigheid of pit, zodat dit zich kan meten met de complexiteit van de wijn.

De Malbec uit ArgentiniŽ


Een groot deel van de malbec aanplant staat in de Mendoza regio van ArgentiniŽ, dit is het nationale hart van de wijnindustrie. Veel van de wijngaarden zijn gelegen in hogere gebieden, waardoor grotere verschillen ontstaan tussen de dag en nacht temperatuur. Verder vangen de druifstokken zo meer licht en zon op wat leidt tot een dikkere schil. Dit is bepalend voor het uiteindelijke karakter van de wijn, doordat in de schil de geur-, kleur- en smaakstoffen van de druif zitten. Het Argentijnse klimaat heeft voldoende zonuren, maar zorgt daarnaast ook voor de nodige verkoeling. Kortom: dit is een ideale omgeving voor deze druifsoort.