Franse wijnen

Franse wijnen, afkomstig uit hét wijnland bij uitstek, worden al eeuwenlang vervaardigd. Bij DrankDozijn vind je Franse topwijnen uit verschillende regio's voor ieder budget. Hierbij kan je een keuze maken op basis van de druifsoort, de smaak, de prijs of het merk. Ontdek ons assortiment aan zorgvuldig geselecteerde wijn en kies je favoriete soort.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Franse wijnstreken


De bekende Franse wijnstreken liggen verspreid door het land, waarbij iedere streek uniek in zijn soort is. In een ver verleden, zo rond 600 voor Christus, zijn de eerste stappen gezet voor de Franse wijnbouw. Het duurde echter zeker nog enkele eeuwen alvorens wijn écht aan populariteit won. Toen de groei eenmaal werd ingezet, zorgde dit ervoor dat wijn tot de belangrijkste exportproducten van het land behoorde. Hedendaags is dit nog steeds het geval.

De productieomstandigheden zijn uitstekend in Frankrijk: men profiteert van een lange wijngeschiedenis, het kennisniveau ligt hoog en er wordt nadrukkelijk geïnvesteerd in moderne vinificatietechnieken. Dit heeft bijgedragen aan het verhogen en constant houden van het niveau. Wijn wordt door het gehele land vervaardigd, met als resultaat dat er veel bekende Franse wijngebieden zijn. Ook zijn veel van de hedendaags bekende druifsoorten oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk

Het wijnland is opgedeeld een groot aantal departementen, waardoor wijnen uit diverse regio's terug te vinden zijn in ons assortiment. Ben je liefhebber van wijn uit Languedoc-RoussillonElzas, Rhône of toch Provence? Je vindt ze hier allemaal. Deze Franse wijnstreken staan garant voor vele kwaliteitswijnen, het is aan jou om ze verder te ontdekken.

Wist je dat Franse producenten haast nooit de gebruikte druifsoort(en) op de fles benoemen? Zij kiezen daarentegen voor het benoemen van de productieplaats. Dit heeft te maken met het 'terroir', wat een belangrijk begrip is binnen wijn. Met terroir wordt gedoeld op de grondsoort van de wijngaard, de ligging hiervan (ten opzichte van de zon), het gekozen druivenras en het klimaat. Samen met de vinificatiemethoden bepaalt dit het uiteindelijke karakter van een wijn.

Franse wijnsoorten


De Franse wijnsoorten kunnen erg van elkaar verschillen door de grote diversiteit aan druivenrassen. Ook is de streek van herkomst en de stijl van het wijnhuis een belangrijk onderdeel hierin. Populaire druifsoorten, op het gebied van Franse witte wijn, zijn onder andere de chardonnay en sauvignon blanc. Ondanks dat dit beide druifsoorten zijn waarmee witte wijn wordt vervaardigd, zijn er duidelijke verschillen op te merken in het uiteindelijke karakter. Ditzelfde geldt voor de Franse rode wijn, waarbij de cabernet sauvignon en merlot tot de meest geliefde druifsoorten behoren. Ook binnen deze categorie is iedere wijn uniek. Ontdek de verschillende Franse wijnsoorten en kies voor de variant die bij jou past.