AIX vin de Provence Rose 75cl - online kopen

AIX vin de Provence Rose 75cl

AIX vin de Provence Rose 75cl - online kopen

€12,95 9,95

AIX vin de Provence Rose wordt in Frankrijk geproduceerd. Deze Rose wordt gemaakt van de volgende druifsoorten: Grenache, Syrah en Cinsault. AIX vin de Provence Rose staat bekend als fris en droog met invloeden uit fruit, karamel en wat kruiden.

Inhoud
75cl
Vintage
2016
Categorie
Rosť
Land
Frankrijk
Merk
Alcoholpercentage
13,00 %
Status
Direct leverbaar
 

Rosé wijn wordt voornamelijk gemaakt op basis van blauwe druiven, maar soms worden ook witte druiven hiervoor gebruikt. Hoe langer de druivenschillen contact hebben met het sap, des te donkerder wordt de kleur. Rosé wordt vaak gezien als populaire wijn voor in de zomer of als heerlijke (zoete) dorstlesser. Rosé wordt geproduceerd in Frankrijk, Spanje, Italië, Amerika, Chili, Australië en andere landen. Rosé is dus niet streekgebonden. De meest bekende druifsoorten zijn de Syrah, Pinot Noir en Grenache.

AIX rosé wordt geproduceerd op de 130 jaar oude wijngaard van Maison Saint AIX. Deze wijngaard is gelegen ten noorden van de stad Aix-en-Provence in het Zuiden van Frankrijk en ligt op een hoogte van 400 meter en beslaat ruim 75 hectare. Het gebied is uitermate geschikt voor de productie van wijn, dankzij de vele zonuren.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel