https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Argentijnse wijn

Argentijnse wijn is al jaren een bekend begrip op de internationale wijnkaart. Het land is de grootste wijnproducent van Zuid-Amerika kijkend naar het volume. De wijnbouwers laten zien kwalitatief uitstekende wijn te vervaardigen, grotendeels op basis van de Malbec druif. De Argentijnse malbec wijnen genieten aanzien over de gehele wereld. Ontdek nu zelf waarom en bestel eenvoudig online.


Meer info

De Malbec uit ArgentiniŽ


De malbec is de populairste druifsoort in ArgentiniŽ, ondanks dat het geen ťchte Argentijnse druif is. De malbec vindt zijn oorsprong in Frankrijk, maar toch is het de Zuid-Amerikaanse variant die het hart van menig liefhebber sneller laat kloppen. Typerend voor de druif is diens volle en intense karakter wat resulteert in krachtige rode wijn. Het Argentijnse klimaat is ideaal om wijn te verbouwen, waardoor de druiven zich uitstekend ontwikkelen. Ondanks dat Argentijnse en Franse malbec vanuit de basis hetzelfde zijn, zijn er grote verschillen op te merken in het karakter van de uiteindelijk wijn. Deze Argentijnse rode wijn staat bekend om zijn intense smaken waar zijn Franse tegenhanger over het algemeen wat minder uitgesproken is.

Typerend voor de Argentijnse wijnbouw, en de populaire Mendoza regio, is dat de wijngaarden zich veelal op grote hoogte bevinden. Het voordeel hiervan is dat de tempratuurverschillen relatief groot zijn tussen dag en nacht. In warme klimaten zorgt de hoogte voor de nodige verkoeling. De afwisseling tussen warmte en verkoeling zorgt ervoor dat de druiven zich goed kunnen ontwikkelen. De zon zorgt ervoor dat de schil van de druif dikker wordt en hierin bevinden zich de geur-, kleur- en smaakstoffen. Bij relatief veel zon zorgt dit ervoor dat de aroma's van de druiven intenser worden in vergelijking met druiven die in lagere gebieden staan aangeplant en minder zonuren hebben. Dit verklaart ook het verschil in karakter tussen een Argentijnse en Franse malbec.

Argentijnse wijn kopen


Wil je Argentijnse wijn kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn. Ervaar nu zelf waarom deze wijn zo geliefd is en laat je verrassen door de meest populaire druifsoort van ArgentiniŽ. Verwacht stevige, intense wijnen die uitstekend gepaard gaan met verschillende vleesgerechten. Zeker bij gerechten met voldoende stevigheid of pit is deze wijn een heerlijke begeleider.