drambuie


Drambuie

Drambuie staat al jaren te boek als een bijzonder smaakvolle whisky likeur met verrassende lagen van kruiden en specerijen. Dit wordt aangevuld met échte Schotse whisky, waarna de Drambuie een feit is. De karakteristieke smaak van deze likeur zorgt ervoor dat dit een bijzonder populaire drank is. Drambuie kopen? Dit doet u voordelig en snel via onze webshop.


Meer info


Whiskey likeur Drambuie


Het verhaal van whiskey likeur Drambuie begint in het jaar 1746 op het Schotse eiland Skye. Prins Charles Edwart Stuart vlucht na een nederlaag tijdens de Slag van Culloden. Door het verlies van deze slag raakte hij zijn aanspraak op de troon kwijt. Tijdens zijn vlucht lukt het de prins om op het eiland Skye uit te komen, met hulp van een leider van een lokale 'clan'. Als dank voor zijn moedige optreden en hulp, gaf de prins het recept voor zijn favoriete, persoonlijke likeur over aan de clanleider. Dit werd vervolgens van generatie op generatie doorgegeven. De whiskey likeur drambuie is uiteindelijk op basis van dit verhaal geboren.

Rond het jaar 1873 is het recept in handen gekomen van een hotelmedewerker te Skye. Hier serveerde hij de likeur aan zijn gasten. Gasten die dit proefden noemden dit in het Gaelisch 'an dram buidheach', wat vrij vertaald 'een drank die bevredigt' betekent. De Gaelische benaming werd afgekort naar 'Drambuie', waarna dit jaren later als handelsmerk is geregistreerd.

Drambuie kopen


Wilt u Drambuie kopen? Dan bent u aan het juiste adres bij DrankDozijn. Bestel uw favoriete whisky likeur gemakkelijk en voordelig online, zodat u snel van uw favoriete drankje kunt genieten. Ook wanneer u op zoek bent naar een Drambuie aanbieding dan zit u goed bij ons. Door onze vaste lage prijzen bent u altijd voordelig uit.