drambuie


Drambuie: dé whisky likeur uit Schotland

Drambuie staat al jaren te boek als een bijzonder smaakvolle whisky likeur met een complex karakter. Een zorgvuldig samengestelde mix van Schotse whisky, kruiden en honing weet liefhebbers als jaren te boeien. Deze likeur is rijk, kruidig en zoet van smaak, heerlijk om puur van te genieten of om mee te mixen. Liefhebber van deze drank? Bestel dan voordelig en snel online via DrankDozijn.


Meer info


Hoe is de Drambuie likeur ontstaan?


Het verhaal van deze likeur begint in het jaar 1745 bij Prins Charles Edward Stuart, in het Verenigd Koninkrijk. Zijn familie bezat voor die tijd de troon van het rijk, maar werd later afgezet. In 1715 deed de vader van de prins een verwoede poging de troon terug te winnen, maar dit was helaas zonder succes. De eer van de familie stond op het spel en hierdoor besloot de prins één laatste poging te doen om alsnog de troon terug te krijgen. De prins dronk iedere dag een beetje van zijn persoonlijk favoriete likeur en deed dit zeker in deze onrustige periode. Hij geloofde dat het hem kracht bezorgde en tegelijkertijd vitaal hield, iets wat hij zeker nodig zou hebben in hetgeen dat volgde.

Prins Charles Stuart vertrok naar Rome om hier een leger op te zetten dat hen de troon moest helpen veroveren. Deze slag om de troon staat in de geschiedenisboeken bekend als de Slag bij Culloden (1746). Het gevecht ging echter verloren en de prins moest vluchten voor zijn leven, doordat hij achterna werd gezeten door het leger van de toenmalige koning. Uiteindelijk belandde de prins op het Schotse eiland Skye. Na een periode op het eiland vond het leger hem, maar wist hij alsnog te ontsnappen met hulp van de lokale MacKinnon clan. Als dank voor het moedige optreden van de clan, gaf de prins het recept van zijn persoonlijk favoriete likeur aan de clanleider.

Het recept gaf men vervolgens van generatie op generatie door. Ongeveer honderd jaar na de Slag bij Cullodan was het John Ross, een hoteleigenaar op Skye, die uit was op het familierecept van de MacKinnon's. Uiteindelijk mocht hij dit in zijn hotel serveren. Gasten die dit proefden, noemden dit in het Gaelisch 'an dram buidheach', wat vrij vertaalt 'een drank die bevredigt' betekent. De Gaelische benaming werd afgekort naar 'Drambuie', waarna dit jaren later als handelsmerk geregistreerd is.

Drambuie koop je voordelig bij DrankDozijn


Wil je Drambuie tegen een lage prijs kopen? Bekijk dan het aanbod in de webshop, hier koop je jouw favoriete dranken lekker voordelig. Drambuie is een alom geliefde whisky likeur, heerlijk om opzichzelfstaand van te genieten maar waar je ook diverse cocktails mee kunt maken. Bestel nu voordelig online en ontdek zelf de mogelijkheden.