Speyside whisky

De Speyside is hedendaags één van de meest populaire whiskyregio's uit Schotland. Tot deze regio wordt een groot aantal distilleerderijen gerekend, waaronder een aantal van de meest bekende die Schotland rijk is. Ontdek het aanbod aan whisky en ga op zoek naar een van jouw favoriete merken. Bestellen doe je voordelig en snel via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Speyside: de thuisbasis van gerenommeerde whiskymerken

 
De Speyside regio ligt geografisch gezien in de Highland regio van Schotland. Binnen de whiskymarkt wordt echter onderscheid tussen beide gemaakt, door het grote aantal distilleerderijen dat hier gevestigd is. Bij menig whiskyliefhebber zorgde de samenhang tussen de Highland en Speyside regio soms toch voor verwarring, waardoor in 2009 in 'The Scotch Whisky Regulation' officieel is vastgelegd dat de Speyside een aparte whiskyregio betreft. Enkele van de meest bekende merken uit de markt zijn hier gevestigd, waaronder Macallan en Glenfiddich.

Speyside whisky toont al jaren een bijzondere mate van diversiteit. Over het algemeen zijn de whisky's zacht en soms zoet van smaak, maar de Speyside brengt meer voort dan enkel dit. Ook lichte, florale whisky laat zich veelvuldig zien, maar er wordt bijvoorbeeld ook peated whisky vervaardigd. Turf is geruime tijd de enige brandstof geweest die in Schotland gebruikt werd om mout te drogen, waardoor dit eigenlijk geen nieuw verschijnsel is. Desalniettemin is het niet bij iedereen bekend dat Speyside whisky over turfinvloeden kan beschikken. Wel moet hierbij gezegd worden dat de gebruikte turf anders is dan deze op bijvoorbeeld Islay.

De grote verschillen tussen het aanbod uit deze regio zorgen ervoor dat er een ware ontdekkingsreis in het verschiet ligt. Liefhebbers van uiteenlopende whisky kunnen slagen binnen deze categorie, door de grote diversiteit op gebied van smaak. Een leuk weetje is dat Speyside whisky een groot deel van de totale marktproductie omvat, waarmee het belang van deze regio onderstreept wordt.

Speyside whisky online bestellen


Speyside whisky bestellen doe je online via de webshop. Ontdek het grote aanbod met hierin nagenoeg alle bekende merken uit deze regio. Ongeacht of je op zoek gaat naar je favoriete whisky, je favoriete distilleerderij verder wilt ontdekken of gewoon iets nieuws wilt proberen, slagen doe je bij DrankDozijn. Filter het aanbod op basis van het merk, de smaak of de prijs en kies de fles die bij jou past.