https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

glenallachie


GlenAllachie

GlenAllachie staat bekend als een onafhankelijke en volledig Schotse distilleerderij. Hier wordt in alle rust en vrijheid gewerkt aan het vervaardigen van uitstekende single malt whisky. Ondanks dat de distilleerderij niet tot de oudste van Schotland behoort, beschikken zij ruimschoots over kennis door onder andere de aanwezigheid van Billy Walker, de oud-eigenaar van Benriach.


Meer info

Meer artikelen laden

GlenAllachie distillery


De GlenAllachie distillery is in 1968 begonnen met het distilleren, waarbij zij begonnen met twee distilleerketels. Na een half jaar werd dit aantal verdubbeld en kon de productie opgeschroefd worden. In het jaar 1989 werd de distillerderij overgenomen door Campbell Distillers (later onderdeel van Pernod Ricard) toen de distilleerderij inmiddels al 29 jaar onafgebroken actief was. In 2017 vindt een bijzondere stap plaats: Billy Walker, oud eigenaar van Benriach koopt samen met twee zakenpartners de aandelen van de distilleerderij. Samen wordt gewerkt aan het vormgeven van het nieuwe kernassortiment wat in 2018 de markt heeft bereikt. De drie zakenpartners hebben samen meer dan 100 jaar ervaring in de whiskybranche, de toekomst van GlenAllachie ziet er rooskleurig uit.