Tennessee Whiskey: de trots van de staat

Tennessee whiskey is qua volume een van de grootste whiskeysoorten ter wereld. Dit vloeit met name voort uit het feit dat Jack Daniels aan deze categorie toebehoort. Deze whiskeysoort wordt vaak met bourbon vergeleken, maar is toch echt iets anders. Wil je bekend(er) worden met de trots van Tennessee? Bekijk dan het aanbod.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Tennessee whiskey: lees meer over deze whiskeysoort

 
Tennessee is afkomstig uit de Amerikaanse staat Tennessee. De whiskey die toebehoort aan deze stijl kent de nodige gelijkenissen met bourbon. Zo worden beide dranken op basis van minimaal 51% mais gemaakt, is het minimale alcoholpercentage 40% en vindt de rijping plaats op nieuwe geblakerde vaten van Amerikaans eiken. Toch zijn beide dranksoorten verschillend. De reden hiervoor is dat Tennessee whiskey gefilterd wordt via esdoorn houtskool, dit is bij bourbon niet toegestaan. Deze manier van filteren staat bekend als het 'Lincoln County Process', vernoemd naar Lincoln County in de staat Tennessee waar voorheen de Jack Daniels distilleerderij gevestigd stond.

Tennessee whiskey voordelig online kopen


Wil je graag Tennessee whiskey kopen? Bekijk dan het aanbod in de webshop. Deze whiskeysoort biedt met name de liefhebbers van gezoete, kruidige whiskey ruime opties. Het zoete vloeit voort uit het gebruik van mais in het productieproces, de rijpingsperiode geeft hier kruidige smaakinvloeden aan mee. Geniet van deze selectie aan whiskey zoals jij wilt; puur, in de mix of als onderdeel van een cocktail. De mogelijkheden zijn ontzettend breed.