Sauvignon Blanc, een veelzijdige dorstlesser

De sauvignon blanc is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk en staat hedendaags bekend als één van de meest populaire druifsoorten. Deze druiven zorgen voor heerlijke, frisse wijnen met een redelijke zuurgraad. Ben je op zoek naar lekkere wijn die als dorstlesser kan dienen, maar ook goed aansluit op verschillende gerechten? Kies dan voor de sauvignon blanc.


Meer info

Is de sauvignon blanc zoet of droog?


De sauvignon blanc is een redelijk droge, frisse witte wijn met kruidige invloeden. Zoals bij alle druifsoorten het geval is, zorgt het klimaat waarin de druivenstokken zijn aangeplant samen met het terroir en de vinificatiemethoden voor het uiteindelijke karakter van de wijn. Er kunnen dus de nodige smaakverschillen opgemerkt worden tussen verschillende wijnen op basis van dezelfde druifsoort. Deze druifsoort ontwikkelt zich het best in relatief koele klimaten, echter komt deze druifsoort ook in veel andere wijnlanden voor. Vooral de Nieuws-Zeelandse variant er een is om in de gaten te houden.

Twijfel je over welk gerecht je kunt serveren bij een sauvignon blanc? Door het frisse karakter van de Franse wijn sluit dit goed aan bij lichte maaltijden, zoals salades of visgerechten. Kies je voor de Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc? Serveer deze wijn dan eens bij maaltijden uit de Oosterse keuken. Over het algemeen heeft deze Nieuw-Zeelandse wijn een wat krachtiger karakter, waardoor de smaakinvloeden van Oosterse maaltijden uitstekend gebalanceerd worden.

sauvignon blanc of chardonnay? Dit zijn de verschillen

 
De sauvignon blanc en chardonnay behoren samen tot de meest bekende witte druifsoorten, maar hebben kenmerkende verschillen in de geur en smaak. Beide wijnen zijn droge wijnsoorten, maar hier houden de overeenkomsten ook gelijk op. Wanneer je twijfelt tussen een van beide wijnsoorten let dan goed op; de sauvignon blanc is een levendigere wijn met frisse smaakinvloeden, kruiden en méér zuren. Dit, terwijl een chardonnay juist zachter en soepeler van smaak is met minder aanwezige zuren. Ben je er over uit en wil je graag sauvignon blanc kopen? Bekijk dan ons assortiment!