Oostenrijkse wijnen

Oostenrijkse wijnen staan bekend om hun kwaliteit. De wijnbouw zit verweven in de Oostenrijkse cultuur waardoor geprofiteerd wordt van jaren aan opgedane kennis, waarbij dit vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. Relatief kleine wijnproducenten laten zien dat hun wijn groots van smaak is. Ontdek nu zelf heerlijke wijnen vanuit Oostenrijk en laat je verrassen door dit vakmanschap.


Meer info

Wijn uit Oostenrijk


 Wijn uit Oostenrijk behoort qua volumes niet tot de top van de wijnwereld, maar de wijnen die op de markt worden gebracht zitten vol karakter. Door de relatief lage productie, veelal afkomstig van kleinschalige (familie)bedrijven, en de algemene kwaliteit, is Oostenrijk een land wat steeds populairder wordt onder liefhebbers. Typerend voor de wijnbouw is dat er gestreefd wordt naar het zo goed mogelijk tot uiting brengen van de natuurlijke eigenschappen van de druifsoorten. Een bijzonder weetje is dat de regelgeving op wijngebied in Oostenrijk het strengst ter wereld is, waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt.

De grüner veltliner wordt gezien als de trots van het land. De wijnboeren staan bekend om het vervaardigen van uitstekende witte wijn op basis van deze druifsoort. De grüner veltliner is ook de meest aangeplante druifsoort van het land. Qua rode wijn is de zweigelt veel voorkomend. Een merk dat de binnen- en buitenlandse markt al geruime tijd van kwaliteitswijnen voorziet is Pfaffl. Dit is een traditioneel familiebedrijf waar de wijn op ambachtelijke wijze wordt vervaardigd. Pfaffl staat garant voor uitstekende rode en witte wijnen. Als kers op de taart is het wijnhuis in 2016 uitgeroepen tot 'European Winery of the Year' door het Wine Enthusiast Magazine.

Wijngebieden in Oostenrijk


De wijngebieden in Oostenrijk bevinden zich in het oosten van het land, maar toch is de wijn die hier wordt vervaardigd bijzonder divers. Tussen de onderlinge regio's zijn relatief grote verschillen op het gebied van het klimaat en de bodem, wat zich door vertaalt naar de wijn. De wijngaarden bevinden zich zowel in vlakke als heuvelachtige gebieden in het oosten. Het klimaat is uitstekend; de temperatuur is overdag mild tot warm en gedurende de nacht koelt het voldoende af.