Spaanse wijn

Spaanse wijn staat in de top wanneer gekeken wordt naar de meest geproduceerde wijnen. Het gebruik van uiteenlopende druivenrassen zorgt ervoor dat er voor ieder wat wils is. De tempranillo is de bekendste druifsoort, waardoor dit een absolute aanrader is. Maar gelukkig biedt Spanje veel meer dan dit alleen, ontdek het nu zelf. Liefhebber van goede wijn? Bekijk dan ons aanbod en kies je favoriete Spaanse wijnsoort op basis van de smaak, de regio, de prijs of het merk.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Spaanse wijngebieden


De Spaanse wijngebieden liggen verspreid door het gehele land. Met meer dan een miljoen hectare aan wijngaarden behoort Spanje tot de grootste producenten. Echter zijn zij niet de grootste wijnprocent qua volume. Een reden hiervoor is dat de productieomstandigheden door het gehele land niet overal even goed zijn. Een deel van de Spaanse wijngebieden wordt gekenmerkt door een heet en droog klimaat, met een arme en soms rotsachtige grond. Ondanks dat deze omstandigheden niet altijd ideaal zijn, is het algemene niveau toch hoog. Om verbetering in de productieomstandigheden aan te brengen zijn nieuwe wijngaarden, in veelal hogere gebieden, aangelegd en wordt er geïnvesteerd in vernieuwde apparatuur.

Kenmerkend voor het klimaat zijn (in veel) gevallen de koude winters en hete zomers. De verschillen zijn relatief gezien zo groot dat dit zich doorvertaalt naar de wijn: Spaanse wijn is qua karakter bijzonder divers; van fruitige rode wijn tot juist vrij krachtig of fris, Spanje heeft voor ieder wat wils. Ontdek de bekende regio's, zoals La Rioja en Rueda of ga op zoek naar jouw favoriete druifsoort.

Het grootste deel aan Spaanse wijn dat geëxporteerd wordt betreft rode wijn. De tempranillo is de bekendste druifsoort en is terug te vinden in verschillende regio's. De Tempranillo wordt in het productieproces vaak aangevuld door andere druifsoorten, bijvoorbeeld de garnacha en cariñena. Op deze manier wordt het beste van iedere druifsoort gecombineerd. De verhoudingen waarin dit gebeurt kunnen verschillen, dit hangt af van de stijl van het wijnhuis. Het overgrote deel van de druivenrassen dat in Spanje wordt verbouwd is ook daadwerkelijk afkomstig uit Spanje. Ook zijn vertakkingen hiervan terugvinden in de wijnbouw van andere landen.

Spaanse wijnen kopen


Spaanse wijnen kopen doe je voordelig en snel via DrankDozijn. Ontdek het zorgvuldig samengestelde assortiment en ga op zoek naar jouw favoriete soort. Je kunt de witte en rode Spaanse wijn eenvoudig filteren op basis van de smaak, de druif of de prijs. Ook wanneer je op zoek bent naar cava ben je bij ons aan het juiste adres. Ontdek nu zelf waarom Spanje bekend staat als een ontzettend veelzijdig wijnland.