Blended whisky online kopen

DrankDozijn staat bekend om het grote whisky assortiment, waarin blended whisky een belangrijke plek heeft. Blends zijn qua volume het grootst in de markt, waardoor dit het kloppende hart van de whiskyindustrie is. Johnnie Walker en Famous Grouse zijn enkele van de meest bekende merken die tot deze categorie behoren. Als je op zoek bent naar de beste blended whisky, dan is de kans zeer groot dat je deze bij DrankDozijn.nl kunt vinden.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Wat is blended whisky?


Met de term 'blended' wordt gedoeld op het mengen van verschillende whisky's tot één eindproduct. Verder wordt whisky van verschillende distilleerderijen gebruikt en op basis van verschillende graansoorten. Dit zorgt ervoor dat producenten ontzettend veel mogelijkheden hebben om op zoek te gaan naar de gewenste samenstelling. Een vereiste is dat de gebruikte whisky minimaal drie jaar. De productie van blended whisky vindt in uiteenlopende whiskylanden plaats, hier zijn geen regels voor vastgelegd.

In een ver verleden is het blenden van whisky ontstaan, doordat men de robuuste smaken van een single malt toegankelijker wilde maken. Dit gebeurde door het mengen van de single malt met een lichte, subtiele grain whisky. Een blended whisky kan een mix van twee whisky's zijn, maar ook van vijf of tien. Het aanbod is hierdoor uiterst divers met uiteenlopende smaken. Er is binnen blended whisky nog verder onderscheid te maken tussen verschillende subcategorieën: een blended malt whisky betreft een mix van twee of meer single malt whisky's afkomstig van meer dan één distilleerderij. Ook een blended grain whisky is een benaming, dit is een mix van twee of meer single grain whisky's, afkomstig van meer dan één distilleerderij.

Door het experimenteren met whisky van diverse distilleerderijen en verschillende graansoorten, ontdekt men telkens nieuwe smaakdimensies. Vervolgens doet men een beroep op de kunde van de master blender die verantwoordelijk is voor de uiteindelijke smaak. Deze moet ervoor zorgen dat alle smaken een harmonieus geheel vormen. Ben je benieuwd wat het verschil is tussen single malt en blended whisky? In ons blog single malt vs blended gaan wij hier dieper op in.

Blended whisky bestel je via de webshop van DrankDozijn

 
Ben je er over uit en wil je blended whisky kopen? Bekijk dan het grote aanbod in de webshop van DrankDozijn. Hier vind je verschillende whisky's van nagenoeg alle bekende merken, uiteraard tegen scherpe prijzen. Ook liefhebbers van exclusieve flessen kunnen bij ons slagen. Filter het aanbod op basis van het merk, het land, de prijs of de smaak en kies de fles die bij jou past.