https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

martell


Martell

Van de vier grootste spelers op de cognacmarkt is Martell de oudste. Martell werd al in 1715 opgericht door Jean Martell, hij was van origine afkomstig van het eiland Jersey. Zijn eerste...


Meer info


poging met het produceren van cognac mislukte. Op een gegeven moment trouwde hij met een telg van een in die tijd zeer belangrijke familie, de Lallemands. Hierdoor begon zijn handel in cognac met Londen en Dublin enorm te groeien. Gevolg hiervan was dat Martell de grootste cognacproducent werd tot het jaar 1985. Na een decennium van neergang onder leiding van Seagram is Martell, dat sinds 2002 behoort tot Pernod Ricard weer op gelijke hoogte gekomen met Rémy Martin. Martell beschikt zelf over 283ha wijngaarden wat goed is voor 3% van de totale productie en heeft de grootste distilleerderij van de hele cognacstreek. Het paradepaardje van de firma Martell is de Cordon Bleu.