martell


Martell: het oudste cognachuis van allemaal

Martell is een toonaangevend merk op het gebied van cognac; het cognachuis was de allereerste in zijn soort en draagt deze titel met trots. De huisstijl staat bekend als complex en elegant, je kunt hier op verschillende manieren van genieten. Fan van het merk of gewoon op zoek naar een goede cognac? Bekijk dan het aanbod in de webshop.


Meer info


Martel Cognac: een merk met historie

 
Martell is het oudste cognachuis dat deze beroemde streek rijk is. 1715 was het jaar van de oprichting, waarna vele generaties van de familie Martell bij de dienstverlening betrokken zijn geweest. Kennis en passie vormen de fundering, waarbij dit van generatie op generatie wordt doorgeven. Het recept is onveranderd gebleven: het vervaardigen van excellente cognac die al eeuwenlang geliefd is door velen. Met 300 jaar aan ervaring staat dit Maison Martell symbool voor de ambacht die achter de drank schuilgaat.

Verschillende gebieden uit de Cognacstreek vormen de basis van de distillaten van het merk: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fins Bois en Bons Bois, enkel het beste uit ieder gebied wordt gebruikt. Het herkomstgebied van de druiven kunnen per expressie van het merk verschillen, de selectie waaruit het huis kan kiezen is enorm. De rijpingsperiode is de fase waarin de distillaten (ook bekend als eaux-de-vie) hun karakter ontwikkelen en hun kleur verkrijgen. De minimale rijpingsduur betreft twee jaar, maar (veel) langer kan natuurlijk ook.

Het is aan de keldermeester van het merk om dit proces te overzien en eaux-de-vie van verschillende jaargangen te combineren totdat dé perfecte balans gevonden is. Dit is nog een lastige opgave doordat ieder distillaat uniek is als gevolg van eerder gemaakte keuzes: denk aan het herkomstgebied van de druiven, het vattype dat voor de rijping is gebruikt, maar ook aan de rijpingsduur. Dit alles is van invloed op het uiteindelijk karakter van de drank. De drank van dit merk combineert complexiteit met een voortreffelijke balans, dit is iets wat elke liefhebber ontdekt moet hebben. Een fraai voorbeeld hiervan is de Martell XO, maar natuurlijk is er nog meer te ontdekken.

Bestel Martell Cognac online via de webshop!

 
Het uitgebreid aanbod aan cognac van dit merk is zowel op beginnende als meer ervaren drinkers gericht. Je vindt hier mogelijkheden om lekker met cognac te mixen, maar juist ook dranken die puur het best tot hun recht komen. Ongeacht wat je voorkeur heeft, met dit Martell kan het allemaal. Ben je er over uit en wil je graag de huisstijl van dit merk ontdekken? Bekijk dan het aanbod in de webshop en bestel direct voordelig online.