Champagne

Champagne betreft een prestigieuze wijn die over de gehele wereld aanzien geniet. De naam van de wijnsoort staat onlosmakelijk verbonden aan de Champagnestreek van Frankrijk. Bij DrankDozijn vindt u goede champagne van verschillende merken. Bekijk het aanbod en kies uw favoriet op basis van het merk, de smaak of de prijs.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Champagne kopen, bestel uw favoriete soort voordelig online

 
Voordelig champagne kopen? Ons aanbod aan champagne is divers, waardoor de kans groot is dat u slaagt. Bekende namen, zoals Moët & Chandon en Piper Heidsieck, zijn terug te vinden in ons assortiment, maar uiteraard is er meer te ontdekken dan enkel deze merken. Bekijk ons aanbod en laat u verrassen door écht Frans vakmanschap. Met uw favoriete champagne maakt u van ieder moment een feestje.

Champagne wordt veelal volgens de 'méthode traditionelle' vervaardigd, zoals dit vaak ook bij mousserende wijn het geval is. Kenmerkend voor deze methode is de tweede gisting die plaatsvindt op de fles. In eerste instantie beschikt de wijn nog niet over de herkenbare bubbels, deze ontstaan pas na de tweede gisting. Wanneer de wijn wordt gebotteld dan voegt de wijnmaker een mix van gist en suiker toe, waarna de fles wordt afgesloten. Door de toevoeging van gistcellen wordt de aanwezige suiker omgezet in alcohol, waarbij tevens koolzuur ontstaat. Doordat de fles is afgesloten trekt het koolzuur in de wijn.

De volgende stap is het verwijderen van bezinksel uit de fles. Om dit te kunnen doen wordt de hals van de fles bevroren, waarna de kurk wordt verwijderd en het bezinksel uit de fles schiet. De laatste stap is het toevoegen van 'liqueur d'expédition', waarvan de exacte samenstelling per champagnehuis en per product kan verschillen. Dit is een vloeistof op basis van champagne en suiker, waarmee de champagne wordt aangevuld om het verlies aan inhoud te compenseren wanneer het it bezinksel uit de fles schiet. De toevoeging hierva is groot belang voor de uiteindelijke smaak van de champagne.

Goede champagne kopen


Goede champagne kopen kan en tegen een scherpe prijs bij DrankDozijn. Wanneer u op zoek bent naar relatief goedkope champagne of de voorkeur heeft voor een exclusieve variant, dan loont het om ons assortiment te bekijken. Kies uw favoriet en laat deze eenvoudig bij u thuisbezorgen. Wanneer u een volle doos met 12 producten bestelt dan verzenden wij uw bestelling gratis. Bestellingen van €250,- of meer worden ook altijd kosteloos verzonden.