Champagne: één van de bekendste wijnsoorten

Champagne betreft een prestigieuze wijn die over de gehele wereld aanzien geniet. De naam van de wijnsoort staat onlosmakelijk verbonden aan de Champagnestreek van Frankrijk. Bij DrankDozijn vind je goede champagne van verschillende merken. Bekijk het aanbod en kies je favoriet op basis van het merk, de smaak of de prijs.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Champagne kopen, bestel je favoriete soort voordelig online

 
Voordelig champagne kopen doe je bij DrankDozijn. Ons aanbod aan champagne is uiterst divers, waardoor de kans groot is dat je slaagt. Bekende namen, zoals Moët & Chandon en Piper Heidsieck, zijn terug te vinden in ons assortiment, maar uiteraard is er meer te ontdekken dan enkel deze merken. Bekijk ons aanbod en laat je verrassen door écht Frans vakmanschap. Met jouw favoriete champagne maak je van ieder moment een feestje.

Champagne wordt veelal volgens de 'méthode traditionelle' vervaardigd, zoals dit vaak ook bij mousserende wijn het geval is. Kenmerkend voor deze methode is de tweede gisting die plaatsvindt op de fles. In eerste instantie beschikt de wijn nog niet over de herkenbare bubbels, deze ontstaan pas na de tweede gisting. Wanneer de wijn gebotteld wordt, voegt de wijnmaker een mix van gist en suiker toe waarna de fles wordt afgesloten. Door de toevoeging van gistcellen wordt de aanwezige suiker omgezet in alcohol, waarbij tevens koolzuur ontstaat. Doordat de fles is afgesloten trekt het koolzuur in de wijn.

De volgende stap is het verwijderen van bezinksel uit de fles. Om dit te kunnen doen wordt de hals van de fles bevroren, waarna de kurk wordt verwijderd en het bezinksel uit de fles schiet. De laatste stap is het toevoegen van 'liqueur d'expédition', waarvan de exacte samenstelling per champagnehuis en per product kan verschillen. Dit is een vloeistof op basis van champagne en suiker, waarmee de champagne wordt aangevuld om het verlies aan inhoud te compenseren wanneer het bezinksel uit de fles schiet. De toevoeging hiervan is groot belang voor de uiteindelijke smaak van de champagne.

Goede champagne kopen


Goede champagne kopen doe je tegen een scherpe prijs bij DrankDozijn. Wanneer je op zoek bent naar relatief goedkope champagne of de voorkeur hebt voor een exclusieve variant, dan loont het om ons assortiment te bekijken. Kies jouw favoriet en laat deze eenvoudig bij jou thuisbezorgen. Wanneer je een volle doos met twaalf producten bestelt dan verzenden wij jouw bestelling gratis. Bestellingen van €250,- of meer worden ook altijd kosteloos verzonden.