Blended malt online bestellen

Blended malt whisky, ookwel 'vatted malt' genoemd, is wellicht als categorie zijnde niet ontzettend bekend in de wereld der whisky. Toch behoort whisky van bekende namen tot deze groep. Dit zorgt ervoor dat blended malt absoluut het ontdekken waard is, vooral door de grote diversiteit in smaken. Whisky bestel je voordelig en snel via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Wat is blended malt whisky?


Een blended malt ontstaat door het mengen van twee of meerdere single malt whisky's tot één eindproduct, waarbij de whisky afkomstig is van meer dan één distilleerderij. Bij de productie van deze whiskysoort wordt enkel malt whisky gebruikt en geen grain whisky, zoals bij reguliere blended whisky wel het geval is. Blended malt is dus anders dan een blended whisky, maar daarnaast verschilt dit ook van een single malt, doordat dit enkel afkomstig kan zijn van één distilleerderij.

Master blenders hebben grootse mogelijkheden op het gebied van geur en smaak door het grote aanbod aan single malts waar zij mee kunnen werken. Bij het creëren van een blended malt komt de kunde van de master blender écht tot uiting. Iedere distilleerderij houdt er zijn eigen huisstijl en karakter op na en het is vervolgens aan de blenders om hier samenhang in te creëren. Zij laten lagen aan complexe geuren en smaken naadloos op elkaar aansluiten en gaan telkens op zoek naar nieuwe dimensies op het gebied van geur en smaak.

Op zoek naar de beste blended malt?


Blended malt whisky ontbreekt uiteraard niet in het grote whiskyassortiment van DrankDozijn. Laat je verrassen door de grote diversiteit binnen het aanbod en ga op zoek naar whisky van jouw favoriete merk. Zowel whisky uit Schotland en Ierland is hier terug te vinden, maar ook uit Japan. Dit zorgt ervoor dat nagenoeg iedereen kan slagen binnen het aanbod. Start of hervat jouw ontdekkingsreis van een van deze whiskylanden en maak eenvoudig je keuze op basis van het merk, de smaak of de prijs.