smirnoff


Smirnoff: ontdek de verschillende soorten

Smirnoff is één van de meest bekende wodkamerken die de markt rijk is. Het assortiment van DrankDozijn bestaat uit de klassieke Smirnoff Vodka met verschillende inhoudsmaten, waaronder de populaire literfles. Verder vind je hier ook verschillende varianten terug die verrijkt zijn met het beste van uiteenlopende smaakextracten, maar natuurlijk ook de kant-en-klare Smirnoff Ice Bekijk het aanbod in de webshop en bestel jouw favoriete fles Smirnoff online tegen een lage prijs!


Meer info


Het verhaal achter de wodka van Smirnoff

 
De basis van de Smirnoff wodka, zoals wij de drank vandaag de dag kennen, is in 1864 door Piotr Smirnov gelegd. In dit jaar richtte hij zijn merk op en legde hij zich toe op de productie van zijn wodka. Door de jaren heen groeide de populariteit van zijn drank zo hard in het eigen land, dat hij uiteindelijk de hofleverancier van de Russische tsaar werd. Toen jaren later door de Bolsjewieken een eind aan het bewind van de Tsaar werd gemaakt, eindigde tevens de overeenkomst tussen het hof het wodkamerk.

De zoon van Piotr, Vladimir genaamd, waande zich niet meer veilig in het eigen land en vluchtte naar Constantinopel om uiteindelijk in Frankrijk neer te strijken. In Frankrijk leefde hij op en koos hij ervoor de wodka van zijn vader onder een ietwat aangepast naam te gaan verkopen; Smirnoff Vodka was vanaf dit moment écht een feit. Tijdens zijn periode in Frankrijk gebeurde er ontzettend veel, maar het beste wat hij deed was het vervaardigen van een driemaal gedistilleerde, tienmaal gefilterde en award winnende wodka volgens een uniek proces. Hier is de Smirnoff Vodka ontstaan die hedendaags de harten van velen heeft veroverd.

Andere smaakvarianten ontdekken?


De meeste mensen kennen Smirnoff van de reguliere wodka die het merk sinds jaar en dag vervaardigd. Maar wist je dat er meer te ontdekken is dan enkel dit? Zo produceert het merk ook Smirnoff Gold die subtiele kaneelsmaak heeft en waaraan daarnaast eetbaar bladgoud is toegevoegd. Daarnaast kun je ook voor een fruitigere variant gaan: Smirnoff Apple. Het merk heeft jou, als wodka liefhebber, meer te bieden dan enkel de standaard Smirnoff Vodka 1L wanneer je hiernaar op zoek bent.

Smirnoff koop je tegen een lage prijs bij DrankDozijn

 
Wanneer je naar Smirnoff vodka tegen een lage prijs zoekt, dan doe je er goed aan het aanbod in de webshop te bekijken. Je vindt hier verschillende Smirnoff flessen in zowel 1 liter als 70CL formaat, altijd scherp geprijsd. Daarnaast komen er ook veelvuldig Smirnoff wodka aanbiedingen voorbij waardoor je nóg voordeliger uit bent. Alle wodka aanbiedingen van deze week vind je hier. Geniet van Russisch vakmanschap op z'n best en doe dit precies zoals jij het wilt: puur, in de mix of als onderdeel van een cocktail, deze wodka is een alleskunner. Zeker voor liefhebbers van een Vodka Martini of Bloody Mary is dit een aanrader!

Smirnoff wodka mixen? Maak deze cocktail!

 
Je kent vast de bekende wodka mixdrankjes waarbij de wodka gemixt wordt met één extra ingrediënt. Dat moet spannender kunnen toch? Die wodka-jus en rode wodka met Red Bull ken je nu inmiddels wel. Precies! Wij gaan je een beter voorstel doen. Zorg dat je een fles Smirnoff bij de hand hebt. Daarnaast ga je ook een sinaasappel, 4 frambozen, cranberrysap, mangosap en sodawater nodig hebben.

  1. Vul een groot glas met ijs
  2. Schenk 50ml Smirnoff Vodka in het glas
  3. Voeg daar 4 plakjes sinaasappel aan toe en 4 losse frambozen
  4. Giet er 100ml cranberrysap overheen
  5. Doe daar nog 100ml mangosap bij
  6. Vul het glas af met ongeveer 50ml sodawater
  7. Even roeren en klaar!