https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

esbjaerg


Esbjaerg: Nederlandse wodka met een Scandinavisch tintje

Het recept van Esbjaerg is van origine afkomstig uit Denemarken, maar toch vindt de daadwerkelijke productie hiervan in Nederland plaats. De firma Boomsma, een bekende naam op het gebied van gedistilleerde dranken, produceert deze wodka sinds jaar en dag. Typerend voor de wodka is het zachte en soepele karakter waar je alle kanten mee op kunt. Wodka kopen? Dan ben je aan het juiste adres bij DrankDozijn.


Meer info


Esbjaerg: lees meer over de wodka


Esbjaerg is een wodka die in Nederland geproduceerd wordt, maar een Scandinavisch tintje heeft. In het verleden zocht een Deense distillateur, genaamd Ole Pedersen en afkomstig uit de plaats Esbjerg, naar een manier om een wodka te maken die puur en zacht van smaak was. Wodka vervaardigde hij al, hij mistte enkel nog een laatste ingrediënt. Hij vroeg lokale vissers die naar Groenland voeren, ijs mee terug te nemen zodat hij dit aan zijn drank kon toe voegen. Dit bleek uiteindelijk het ontbrekende puzzelstukje en het zorgde ervoor dat zijn drank heerlijk zacht van smaak werd.

Hedendaags wordt de productie hiervan uitgevoerd door de Nederlandse firma Boomsma. Deze firma is in 1883 opgericht en dit is een écht familiebedrijf. Naast de productie van Esbjaerg Vodka distilleren zij ook onder andere whisky, rum en jenever. Benieuwd naar hoe deze wodka gemaakt wordt? Dit begint bij het uitkiezen van de fijnste en beste granen, wat onder leiding van de Meester Distillateur gebeurt. Vervolgens wordt op basis van het graan een distillaat vervaardigd en dit ondergaat daarna een actieve houtskoolfiltering. Samen leidt dit tot een wodka met uiterst soepele smaken.

Esbjaerg kopen? Dat doe je bij DrankDozijn!

 
Veel wodkaliefhebbers houden ervan om Esbjaerg te drinken en gek is dit ook niet. De wodka is voordelig geprijsd en lekker zacht van smaak. Daarnaast kun je hier eindeloos mee mixen, maar ook op cocktailgebied is dit een aanrader. Wanneer je op zoek bent naar een veelzijdige dranksoort tegen een lage prijs, dan is dit één van de meest populaire keuzes. Daarnaast ook nog andere voordelige varianten bekijken? Neem dan een kijkje tussen onze wodka aanbiedingen.