Gold rum: een dranksoort die het ontdekken waard is

Gold rum betreft een categorie die wellicht niet bij iedereen bekend is, maar absoluut het ontdekken waard is. Over het algemeen omvat dit rum die bekend staat om zachte en toegankelijke smaken. Daarnaast zijn vaak (lichte) invloeden van een vatrijping terug te vinden in het karakter van de drank. Door grote diversiteit binnen het aanbod is, zijn er interessante verschillen op te merken. Ervaar het nu zelf en bestel jouw favoriete rum voordelig via de webshop.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Gold rum: lees meer over deze soort


Gold rum is een ideale basis voor diverse smaakvolle cocktails en mixdranken. De dranken hebben vaak een toegankelijk karakter met meer complexe invloeden dan bijvoorbeeld witte rum, maar zijn weer iets lichter van smaak dan dark rum. Het uiteindelijke karakter van gold rum kan echter verschillen, bijvoorbeeld van licht en toegankelijk tot complexer en intenser van smaak. Hierdoor is het interessant om de verschillen te ontdekken.

De rum kan uitstekend gebruikt worden in een mix, maar komt ook als onderdeel van een cocktail tot zijn recht. Een Captain Morgan Gold met Coca-Cola is een goed beginpunt, maar de mogelijkheden zijn veel groter dan dit alleen. Geef jouw favoriete cocktails bijvoorbeeld een smaakvolle twist door een scheutje gold rum toe te voegen. De rum wordt in verschillende landen geproduceerd, waarbij de productiemethoden van elkaar verschillen. Daarnaast houdt iedere distilleerderij er zijn eigen productiestijl op na, wat zich doorvertaalt naar de smaak. Een vatrijping wordt frequent ingezet om het distillaat van meer body en complexiteit te voorzien, waardoor het karakter van de rum overeind blijft staan in een mix of cocktail.

Gold rum kopen


Ben jer erover uit en wil je gold rum verder ontdekken? Bekijk dan het aanbod van DrankDozijn. Je vindt hier rum van veel van de bekende merken terug. De diversiteit binnen het aanbod zorgt ervoor dat je ruime ontdekkingsmogelijkheden hebt. Ongeacht of je een voorkeur hebt voor mixdrankjes of cocktails, of toch liever puur van jouw rum geniet, met gold rum kan het allemaal. Filter het aanbod eenvoudig op basis van het merk, het land of de prijs en kies de fles die bij jou past.