tanqueray


Tanqueray: ontdek de veelzijdigheid van dit merk

Tanqueray is een bekend Brits merk dat met diverse gin expressies de markt veroverd heeft. De basis van het succes is met de reguliere Tanqueray Gin gelegd en deze wordt sinds 1948 verkocht. De fles is geïnspireerd op een cocktailshaker en dit zie je terug aan diens opvallende vorm. Tegenwoordig omvat het aanbod meerdere soorten met uiteenlopende smaken, waarmee het merk een breder publiek aanspreekt. Benieuwd naar wat je kunt verwachten? Bekijk dan online het aanbod in de webshop.


Meer info


Tanqueray: lees meer over het verhaal achter het merk

 
Het merk is vernoemd naar de oprichter: Charles Tanqueray. Hij werd in 1810 geboren en zou 20 jaar later officieel zijn merk oprichten. Zijn vader en grootvader waren werkzaam als geestelijken bij de kerk en in eerste instantie was het de bedoeling dat Charles in hun voetstappen zou volgen. Hij besloot echter zijn eigen weg te volgen en samen met zijn broer Edward stortte hij zich volledig op het distilleren. In de eerste jaren leerden zij alles wat zij maar konden leren en dit hielden zij bij in een receptenboekje.

Charles hield ervan te experimenteren en was niet bang om een eigen stijl te creëren. Naar verluidt was Tanqueray één van de eerste merken die een originele London Dry Gin vervaardigde, de tegenhanger van de in die tijd erg populaire Old Tom. Deze laatste gin stijl staat erom bekend een zoetere smaak te hebben en zeker vroeger werd hier relatief veel suiker aan toegevoegd, zodat dit de imperfecties van de neutrale graan spirit verdoezelde. Dit was nodig doordat de distillatietechnieken van die tijd nog niet goed genoeg waren om een uiterst pure spirit te vervaardigen. Toen in 1832 de kolomdistillatie uitgevonden werd ging Charles hiermee aan de slag, in combinatie met een zorgvuldig uitgezochte selectie aan botanicals: jeneverbessen, engelwortel, zoethout en korianderzaadjes. Tot op de dag van vandaag gebruikt men deze selectie als basis voor de gin.

Toen Charles Tanqueray in 1865 stierf bleef het bedrijf in handen van de familie. Charles' zijn zoon, die toepasselijk dezelfde naam had, nam uiteindelijk het bedrijf over en creëerde in één klap het allergrootste gin bedrijf ter wereld door Alexander Gordon & Co, bekend van Gordon's Gin, en Charles Tanqueray & Co in 1898 te laten fuseren. Deze fusie smeedde het pak voor beide bedrijven; Gordon's trad in het Verenigd Koninkrijk op de voorgrond en werd de nummer 1 in eigen land, terwijl Tanqueray juist overzees heel populair werd, met name in Amerika.

Tanqueray koop je tegen een lage prijs bij DrankDozijn

 
Hedendaags staat het Tanqueray assortiment bekend om de verschillende productiestijlen. Uiteenlopende varianten vind je voordelig terug in de webshop van DrankDozijn. Denk aan de originele London Dry Gin of een Old Tom, maar er is meer te ontdekken. Ga zelf op zoek naar de verschillen en ervaar dat er voor ieder moment een geschikte fles Tanqueray is.

Eenvoudig een lekkere Tanqueray & Tonic maken?

 
  1. Vul een groot glas met ijs
  2. Schenk hier 50ml gin in, bijvoorbeeld Tanqueray Gin Ten 
  3. Vul dit aan met 150ml van je favoriete premium tonic 
  4. Voeg een partje citroen of grapefruit toe als garnering, even goed roeren en je bent er helemaal klaar voor. Proost!