hennessy


Hennessy

Hennessy is een toonaangevende naam op het gebied van cognac met een rijke historie. Als liefhebber van cognac is Hennessy een merk wat niet mag ontbreken in uw collectie. Ongeacht of uw voorkeur uitgaat naar het puur drinken of het mixen hiermee, met Hennessy kan het allemaal. Geniet van Frans vakmanschap op zijn best, cognac uit het hart van de gelijknamige regio. Bestel uw favoriete soort of probeer eens iets nieuws.


Meer info


Hennessy cognac


Hennessy cognac is in 1765 opgericht door Richard Hennessy en behoort daarmee tot één van de oudste cognachuizen. Al vroeg richtte Hennessy zich op de export naar Engeland, vervolgens naar Amerika, Australië, Azië en tenslotte veroverde het de hele wereld. Wist u dat de Hennessy VS één van de allerbekendste cognacs is? Deels is dit te wijten aan de goede exportstrategie van vroeger, maar de constante kwaliteit van de smaak speelt hierin natuurlijk ook een belangrijke rol.

De druiven die gebruikt worden om de Hennessy cognac te vervaardigen zijn afkomstig uit de cognac regio van Frankrijk. Dit is één van de vereisten eer een distillaat cognac genoemd mag worden. De vaten die gebruikt worden om de Hennessy fine op te laten rijpen zijn altijd van Frans eiken. Dit is afkomstig uit de Limousin of Tronçais streek. Het hout wat daar vandaan komt staat bekend om het lage harsgehalte, wat ideaal is om de cognac op te laten rijpen.

Goede cognac online kopen


Uw favoriete Hennessy koopt u eenvoudig en voordelig online via onze webshop. Bij DrankDozijn profiteert u altijd van scherpe prijzen en een korte levertijd. Indien u op werkdagen vóór 17.00 uur bestelt en betaalt dan wordt uw pakket dezelfde dag nog verzonden Zodoende kan u snel genieten van uw aankoop.