https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

hennessy


Hennessy: Frans vakmanschap met een lange historie

Hennessy is een toonaangevende naam op het gebied van cognac en heeft een rijke historie. Als liefhebber van deze dranksoort is dit een merk dat niet mag ontbreken in jouw collectie. Hennessy cognac is Frans vakmanschap op z'n best, een drank die zich kenmerkt door diens veelzijdigheid. Er zijn expressies waar je heerlijk mee kunt mixen, maar ook varianten die puur het best tot recht komen. Ontdek het nu zelf en koop jouw cognac voordelig online bij DrankDozijn.


Meer info


Hennessy Cognac: het verhaal achter het merk


Hennessy Cognac is in het jaar 1765 opgericht door Richard Hennessy, waarmee dit tot één van de oudste cognachuizen behoort. Al vroeg richtte het merk zich op de export naar het buitenland, waardoor het snel naam verwierf. Eerst naar Engeland, vervolgens naar Amerika, Australië, Azië en uiteindelijk veroverde het de hele wereld. Hedendaags is deze cognac één van de meest bekende ter wereld, wat gedeeltelijk een resultaat is van de goede exportstrategie van vroeger. Daarnaast speelt de kwaliteit van de drank hierbij natuurlijk ook een belangrijke rol.

Hennessy is en blijft een cognachuis dat altijd wil innoveren. In een ver verleden, rond 1817, zette zij de standaard voor wat hedendaags bekend staat als VSOP cognac. Koning George IV van Groot-Brittannië, zelf een groot liefhebber van cognac, vroeg Richard Hennessy om een 'very superior old pale cognac' waarna Hennessy de initialen hiervan op het etiket zette. Dit werd later overgenomen in de gehele industrie. Jaren later, zo rond 1870, was het Maurice Hennessy, de achterkleinzoon van de oprichter, die een oude XO cognac maakte voor familie en vrienden. Deze benaming, die staat voor Extra Old, was bestemd voor drank die op speciale momenten geschonken werd. Later groeide dit uit tot een wereldwijd bekende referentie voor excellente cognac.

Hennessy voordelig online kopen?


Hennessy koop je voordelig online via de webshop van DrankDozijn. Profiteer van scherpe prijzen en een korte levertijd, waardoor je snel van jouw favoriete drankje kunt genieten. Zowel liefhebbers van voordelige als meer exclusieve cognac kunnen bij ons slagen. Het hart van het assortiment wordt al jaren gevormd door de Hennessy VS, één van de meest bekende dranken ter wereld. Maar er is meer te ontdekken dan enkel dit. Door de jaren heen zijn er verschillende exclusieve expressies uitgebracht die op basis van enkel de meest bijzondere en oudste distillaten zijn vervaardigd. Het is aan jou om dit (verder) te ontdekken.