https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Lowland whisky

Lowland whisky vertegenwoordigt een groot deel van het totaal geproduceerde volume aan whisky, doordat met name veel grain en blended whisky uit deze regio afkomstig is. In het verleden stonden hier veel single malt distilleerderijen gevestigd, hedendaags is dit niet meer het geval. Desalniettemin wordt hier nog wel uitstekende malt whisky vervaardigd. Wil je de Lowland regio verder ontdekken? Bekijk dan het aanbod.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Lowland: ooit een van de grootse malt whiskyregio's

 
Lowland was ooit een grote regio op het gebied van single malt whiskyproductie, totdat de focus naar grain whisky verschoof. De reden dat single malt whisky uit de deze regio in het verval raakte, hield onder andere verband met de toenemende populariteit van blended whisky en de massaproductie hiervan. In de 18e en 19e eeuw verkregen de Lowland producenten een slechte reputatie door het overspoelen van de markt met relatief slechte drank. Deze spirit kon zich lang niet altijd meten met de kwaliteit afkomstig uit de Highland of Speyside regio. Dit, samen met het feit dat blends aan populariteit wonnen, deed de malt whiskyproductie in grote lijnen uiteindelijk de das om.

Verschillende distilleerderijen sloten de deuren of gingen verder met de (massa)productie van grain whisky. In die tijd was blended whisky bezig aan een opmars, waardoor distilleerderijen die de focus naar grain whisky verschoven hier meer brood in zagen. Grain whisky werd geblend met malt whisky uit verschillende populaire regio's, waardoor producenten beter aan de vraag uit de markt konden voldoen. Een aantal distilleerderijen heeft de tand des tijds gelukkig wel overleefd en voorziet de markt vandaag de dag nog steeds van voortreffelijke malt, waardoor deze regio voor ieder wat wils heeft.

Lowland whisky kopen


Ondanks dat er relatief gezien weinig malt whisky geproduceerd wordt in de Lowland regio, kunnen liefhebbers hier nog steeds slagen. De Lowlands is een regio die het ontdekken waard is voor zowel nieuwkomers op het gebied van Schotse whisky als voor liefhebbers die hier al langer bekend mee zijn. De oude stijl staat bekend om lichte, grassige, moutige en fruitige smaakinvloeden, maar hedendaags is dit niet altijd meer het geval. Ervaar nu zelf de ambacht en laat je verrassen.