Droge mousserende wijn: ideaal voor feestelijke momenten

Droge mousserende wijn is een ideale begeleider van feestelijke momenten, maar ook lekker om 'gewoon' van te genieten. Deze wijn wordt in verschillende landen vervaardigd, waarbij dit op basis van verschillende druifsoorten kan gebeuren. Kenmerkend voor de wijnen zijn de bubbels die variëren van mild tot stevig. Op zoek naar droge mousserende wijn? Bekijk dan het aanbod.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Droge mousserende wijnsoorten: wat zijn de verschillen?

 
Er zijn diverse droge mousserende wijnsoorten, allen verrassend op hun eigen manier. De bekendste van het stel is champagne, deze prestigieuze wijn wordt in de gelijknamige Franse streek vervaardigd. De brut is hierbij de meest voorkomende champagnesoort, deze is relatief fris van smaak. Maar mousserende wijn is veel meer dan enkel champagne, waardoor ook de andere soorten het ontdekken waard zijn.

Een populaire wijnsoort uit Italië is prosecco. Deze wijnsoort is afkomstig uit Veneto en staat bekend om een over het algemeen toegankelijk en fruitig karakter. Binnen prosecco wordt onderscheid gemaakt tussen een spumante (stevige bubbels) en frizzante (milde bubbels). In Spanje vervaardigt men een fijne mousserende wijnsoort met de naam cava De productie hiervan vindt plaats in verschillende regio's en gebeurt niet per definitie streekgebonden. Cava is over het algemeen licht droog met frisse, uitgesproken smaken.

Mousserende wijn komt in verschillende soorten met allen hun eigen smaakinvloeden. Hierdoor is het aan te raden om het aanbod verder te ontdekken en op zoek te gaan naar de fles die bij jou past. Je vindt hier wijnen van zowel grote, bekende merken als ambachtelijke producenten terug. Bestel jouw droge mousserende wijn eenvoudig online.