https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

Mousserende wijn

Mousserende wijn staat bekend om diens verleidelijke bubbeltjes, welke het dankt aan koolzuurgas. DrankDozijn heeft verschillende soorten mousserende wijn opgenomen in het assortiment. U kunt hier zowel Franse wijn als Italiaanse wijn terugvinden. Bekijk het aanbod en vindt de wijn die aansluit op uw smaak.


Meer info

Wat is een mousserende wijn?


Mousserende wijnen bevatten koolzuurgas wat ontstaat tijdens het gistingsproces. Een overgroot deel van deze wijnsoort wordt vervaardigd middels de 'methode traditionelle', waarbij een tweede gisting op de fles plaatsvindt. Wanneer de wijn vanuit het vat op de fles gaat dan wordt hier een mix van gist en suiker aan toegevoegd. Dit resulteert in alcohol met koolzuur, waarbij het koolzuur niet uit de fles kan ontsnappen. Op deze manier trekken de bubbeltjes in de wijn, waarna de mousserende wijn een feit is.

Online wijn kopen doet u bij DrankDozijn


Bij DrankDozijn vindt u een groot aanbod aan wijn terug afkomstig uit verschillende landen en op basis van verschillende smaakprofielen. Ga op zoek naar de gewenste wijn en bestel deze eenvoudig en voordelig online via onze webshop.