Duitse wijnen

De Duitse wijnen die wij hedendaags kennen zijn het resultaat van eeuwen aan traditie. Er worden veelal wijnen vervaardigd op basis van inheemse druivenrassen, waarvan de riesling het meest populair is. Het aanbod aan wijn uit Duitsland is bijzonder divers met als resultaat dat er zowel voortreffelijke witte, rode als mousserende wijnen worden vervaardigd. Wat is jouw favoriet?


Meer info

Duitse wijnsoorten


De Duitse wijnsoorten zijn bijzonder divers qua karakter. Hedendaags zijn het zowel de Duitse droge witte wijnen als de meer zoete varianten waarmee het land diens veelzijdigheid onderstreept. Er wordt gewerkt met een groot aantal, vooral inheemse, druivenrassen. De bekendste soorten zijn de riesling en spätburgunder (pinot noir) die samen een overgroot deel van de Duitse aanplant omvatten. Vooral de riesling is er een om in de gaten te houden, deze druifsoort gooit hoge ogen en weet steeds meer liefhebbers richting Duitse wijn te trekken. Goede riesling vindt men van zéér droog van smaak tot zéér zoet, maar altijd met een kenmerkende zuurgraad.

Ongeveer twee derde van alle Duitse wijnen is wit, een derde is rood. Een belangrijke reden hiervoor is de noordelijke ligging van de wijngaarden. Het koele klimaat zorgt ervoor dat er meer witte dan blauwe druiven aangeplant staan en dat de druiven een langere rijpingstijd nodig hebben om zich volledig te ontwikkelen. In het noorden van het land is de aanplant van de riesling het hoogst, waar in het zuiden de blauwe druivenrassen, zoals de Spätburgunder en Dornfelder, in grotere getalen vertegenwoordigd zijn.

Duitse wijn kopen


Duitse wijn kopen doe je voordelig online bij DrankDozijn. Maak je keuze op basis van de soort, het druivenras, de smaak of de prijs. Ontdek nu zelf waarom Duitsland een klassiek wijnland is met diverse stijlen. Kies je voor de populaire riesling, spätburgunder of toch een Duitse mousserende wijn? De kans is groot dat je een fles vindt die bij jou past.