Merlot wijn: vol en toegankelijk van smaak

De merlot is afkomstig uit Bordeaux, waar sinds jaar en dag heerlijke wijn op basis van deze druifsoort wordt vervaardigd. Wanneer je op zoek bent naar wijn van een klassieke druifsoort, probeer dan zeker een merlot. Verwacht volle, toegankelijke smaken welke tevens goed aansluiten op een grote diversiteit aan gerechten. Ervaar het nu zelf.


Meer info

De kenmerken van de merlot druif


De merlot druif staat in de top wanneer gekeken wordt naar de meest aangeplante druifsoorten. Kenmerkend voor de druiven is dat deze relatief gezien vroeg rijp zijn en zich in verschillende klimaten goed ontwikkelen. Wijnen op basis van de merlot druif zijn over het algemeen heerlijk zacht en soepel van smaak. Het uiteindelijke karakter van de wijn hangt echter wel samen met het klimaat waarin de druiven zijn aangeplant.

Er kunnen heerlijke wijnen gemaakt worden op basis van enkel deze druifsoort, maar daarnaast kan de merlot ook uitstekend in een blend worden gebruikt. Dit zorgt ervoor dat deze druifsoort populair is bij veel wijnboeren. Een merlot wordt vaak vergeleken met een cabernet sauvignon, maar ondanks dit mogen beide druifsoorten niet met elkaar verward worden. Wanneer je twijfelt tussen een merlot of cabernet sauvignon, onthoud dan dat een merlot zachter en toegankelijker van smaak is met hierbij méér fruitige invloeden. De cabernet sauvignon is een stuk steviger van smaak en heeft een hoger zuurgehalte.

Merlot, heerlijke rode wijn


Bij deze soepele rode wijn kan je buiten, de toegankelijke smaak, veel invloeden van sappig fruit verwachten. Merk je vanille op? Dan is de kans groot dat de wijn op hout is gelagerd. Welk gerecht past goed bij een merlot? Deze wijn is heerlijk om te serveren bij uiteenlopende maaltijden, waardoor het aan te raden is om hiermee te experimenteren. Van verschillende vleesgerechten, zoals kip, lams of eend tot pasta's en ovenschotels, de mogelijkheden zijn eindeloos. Probeer het nu zelf!