bombay sapphire


Bombay Sapphire: de ideale basis voor jouw gin & tonic

Bombay Sapphire is een bekende naam onder de gin liefhebbers. De drank is geïnspireerd op ontdekkingsreizen die in het verleden zijn gemaakt, waarbij het beste uit verschillende werelden samenkomt. Een uitgekiend productieproces en een grote diversiteit aan (exotische) botanicals vormt de sleutel tot het succes. Met Bombay gin kun je eindeloze gin & tonic combinaties maken, probeer het nu zelf. Goede gin koop je voordelig online via DrankDozijn.


Meer info


Bombay gin: hoe wordt deze populaire drank gemaakt?

 
Bombay gin staat voor kwaliteit en innovatie waarbij het merk liefhebbers al jaren weet te boeien. De thuisbasis van het merk is Laverstroke Mill, de distilleerderij waar de magie plaatsvindt. Achter de deuren van deze historische distilleerderij komt de zorg, passie en kunde achter iedere druppel Bombay Sapphire gin pas écht tot uiting. Bombay gin wordt op basis van maximaal 12 zorgvuldig uitgekozen botanicals vervaardigd, waarbij de exacte samenstelling per expressie verschilt.

Om deze smaakvolle gin te vervaardigen, gebruikt men verschillende kruiden en specerijen die met de grootste zorg gekozen worden. Van het pittige dat Marokkaanse staartpeper met zich meebrengt tot het frisse en bittere van Spaanse citroenschillen, iedere gebruikte botanical heeft iets speciaals. Vaak kiezen producenten ervoor om hun botanicals mee te koken met de spirit, maar bij Bombay wordt juist gebruik gemaakt van een bijzondere verdampingsmethode.

De spirit bevindt zich in de ketels en de uitgekozen botanicals bevinden zich hierboven in koperen manden met gaten. De spirit wordt verhit en hierdoor treedt er verdamping op, waarbij de damp naar boven stijgt in de ketel. De damp komt in aanraking met de botanicals en wordt dan direct verrijkt met invloeden hiervan. Vervolgens komt de damp via de nek van de ketel, ook wel zwanenhals genoemd, in een koeler terecht en hier wordt dit gecondenseerd zodat een alcoholische vloeistof ontstaat. Dit vult men vervolgens aan met water totdat het gewenste alcoholpercentage is bereikt.

Op zoek naar een Bombay gin aanbieding?


Als liefhebber van dit merk is het aan te raden om het aanbod van DrankDozijn in de gaten te houden. Je vindt hier diverse expressies van Bombay gin tegen scherpe prijzen, maar daarnaast komen er ook veelvuldig aanbiedingen voorbij. Of je nu een voorkeur hebt voor een van de standaard expressies, of bijvoorbeeld de luxe Bombay Star of Bombay uitgave, de kans is groot dat je hier vindt wat je zoekt. Bestel jouw favoriete gin voordelig en snel online via de webshop.