Karmeliet Tripel 75cl - online kopen

Karmeliet Tripel 75cl

Karmeliet Tripel 75cl - online kopen

5,95

Karmeliet Tripel wordt nog steeds gebrouwen volgens een authentiek bierrecept uit 1679, afkomstig van het oude Dendermondse Karmelietenklooster. Dit meer dan 300 jaar oude bierrecept beschrijft het gebruik van de 3 graansoorten: tarwe, haver en gerst. Tegenwoordig wordt deze specifieke combinatie nog steeds als ideale samenstelling gezien. Karmeliet Tripel is daarom een van de meest hoogwaardige Tripels van de wereld.

Inhoud
75cl
Categorie
Tripel
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Bosteels
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
8,50 %
Status
Direct leverbaar
 

Tripel bier is veelal (goud)blond van kleur met een relatief hoog alcoholpercentage. Het betreft een bovengistend bier met uiteenlopende smaken. Deze gaan gepaard met de nodige invloeden uit mout en/of hop.  Voor een tripelbier is een grotere hoeveelheid mout per liter water gebruikt, dit leidt tot zwaarder bier. Dit is ook gelijk het grote verschil tussen een Dubbel en Tripel bier; bij Dubbel bier wordt minder mout per liter water gebruikt, waardoor dit bier minder zwaar is dan een Tripel.

Karmeliet is een typisch Belgisch biermerk dat in 1996 werd opgericht. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Bosteels te Bruggenhout. De naam Karmeliet is afgeleid van de Karmelieten uit Dendermonde die in de 17e eeuw al driegranenbier produceerden. Het merk heeft de afgelopen jaren na het winnen van de World Beer Awards in 2009 zo'n enorm opmars gemaakt dat het inmiddels ook gebrouwen wordt bij Brouwerij van Steenberge uit Ertvelde.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel