Canadese whisky

Canadese whisky begint gestaag aan populariteit te winnen, waardoor de bekendere merken terug te vinden zijn in de webshop van DrankDozijn. Het toegankelijke en vaak (licht) kruidige karakter zorgt ervoor dat de whisky heerlijk is om te drinken. Ontdek het aanbod en start uw ontdekkingsreis onder onze Canadese whiskymerken.


Meer info

 

Whisky uit Canada


Whisky uit Canada kent overeenkomsten met Schotse whisky en bourbon. Ondanks dit heeft Canadese whisky een eigen herkenbare stijl, waarin rogge veelal een belangrijke rol speelt. Canadese boeren hadden vroeger moeite met het verbouwen van graan, terwijl rogge de koude winters met gemak overleefde. Dit resulteerde uiteindelijk in het gebruik van rogge bij het vervaardigen van de whisky.

De whisky uit Canada staat veelal bekend om een toegankelijk karakter en kruidige invloeden. De aanwezigheid van de rogge verschilt per whisky, waardoor het karakter van Canadese whisky nooit hetzelfde is. Over het algemeen genomen is het zo dat als rogge prominent aanwezig is, tonen van fruit, toffee en kruiden wat op de achtergrond hangen. Is de rogge minder prominent aanwezig, dan treden de andere notities meer op de voorgrond.

 

Canadese whisky online kopen?


Bij DrankDozijn.nl kunt u eenvoudig en snel bestellen via de webshop. Geniet van een scherpe prijs en een korte levertijd, waardoor u snel van uw aankoop kunt genieten. Bestellingen die op werkdagen voor 17.00 uur zijn geplaatst en betaald worden de volgende dag aangeboden*.

Wij verzenden gratis bij een volle doos of bij bestellingen van €250,- of meer. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, wij helpen u graag verder. Wilt u op de hoogte blijven van leuke verhalen, weetjes en andere drank gerelateerde zaken? Houd dan ons DrankDozijn Blog in de gaten.