Prosecco: Italiaans vakmanschap

Prosecco is een Italiaanse wijn die op basis van de gelijknamige druif wordt vervaardigd. Deze wijnsoort vindt zijn herkomst in Veneto waar onder andere ook de bekende Amarone wijnen vandaan komen. Prosecco wordt gekenmerkt door een toegankelijk en fruitig karakter. Wanneer je op zoek bent naar een Italiaanse wijn dan ben je hier aan het juiste adres. Bekijk ons aanbod en ga op zoek naar een wijn die aansluit op jouw smaakprofiel.


Meer info

 

Op zoek naar een goede prosecco?


Wanneer je op zoek bent naar een goede prosecco, dan kan je kiezen voor een spumante (heeft stevige bubbels) of frizzante (heeft mildere bubbels). De spumante is de meest voorkomende soort, maar ook de frizzante is absoluut het proberen waard. Prosecco is heerlijk als aperitief door het lichte karakter, waarbij aan te raden is de wijn koud te serveren.

Ben je benieuwd naar hoe prosecco gemaakt wordt? Deze mousserende wijn wordt middels de 'méthode charmat' vervaardigd. De wijn die in eerste instantie vergist in een open tank, ondergaat een tweede vergisting in een gesloten druktank. Tijdens deze vergisting ontstaat koolzuurgas wat in de wijn trekt. Op deze manier verkrijgt de wijn diens verleidelijke bubbeltjes.

Prosecco online kopen


Wanneer je op zoek bent naar een goede prosecco aanbieding, neem dan eens kijkje in het assortiment van DrankDozijn. Hier vind je altijd scherp geprijsde wijnen, waardoor de kans groot is dat je kunt slagen. Op zoek naar goedkope wijn? Neem dan een kijkje op onze aanbiedingenpagina. Ontdek ons assortiment en laat je verrassen door het aanbod.