Tequila: de trots van Mexico

Tequila is een sterke drank afkomstig uit Mexico die wordt vervaardigd op basis van Agave Tequilana, ook wel blauwe agave genoemd. Dit distillaat wint gestaag aan populariteit, waarbij steeds meer nieuwe varianten de markt bereiken. Vele varianten van dé grootste Mexicaanse trots zijn dan ook terug te vinden in ons assortiment, zoals de populaire Don Julio of Patron Tequila. Koop jouw favoriete drank online tegen een lage prijs bij DrankDozijn.


Meer info

Sorteer op


Toon

per pagina

Welke tequilasoorten zijn er?


Tequila is beschikbaar in een aantal soorten met ieder unieke kenmerken. Producenten kunnen kiezen om de drank na de distillatie meteen te bottelen of om deze te laten rijpen. Een rijpingsperiode is van invloed op het uiteindelijke karakter van de drank, waardoor de nodige verschillen op te merken zijn tussen de soorten onderling. De blanco, ook wel silver genoemd, is het jongste distillaat. Dit wordt veelal kort (of direct) na de distillatie gebotteld. Er kan een rijpingsperiode plaatsvinden, deze is echter maximaal twee maanden de drank is te herkennen aan diens transparante kleur. De blanco tequila is uitermate geschikt om te gebruiken in mixdrankjes of cocktails.

De één na jonste tequilasoort is de reposado. Deze rijpt twee tot twaalf maanden op eikenhouten vaten en is over het algemeen wat soepeler van smaak dan de blanco. Verder kent men de añejo tequila die minstens een jaar rijpt, maar korter dan drie jaar. Deze tequila is uitermate geschikt om puur te nuttigen. Tot slot is er extra añejo tequila, dit is van deze vier soorten het oudste distillaat. Deze soort rijpt minimaal drie jaar in eikenhouten vaten. De extra añejo is puur (met ijs) absoluut het ontdekken waard.

Tequila kopen doe je online bij DrankDozijn


Wist je dat de naam 'tequila' is vastgelegd als handelsmerk? Dit betekent dat enkel mezcal (drank op basis van agave) uit de Santiago de Tequila streek de naam tequila mag dragen. Verder moet minstens 51% agavesap gebruikt worden tijdens het productieproces. Dergelijke regels zijn opgesteld om de naam van het distillaat hoog te houden alsook de kwaliteit te waarborgen.

Wanneer je op zoek bent naar een Tequila aanbieding dan zit je goed bij DrankDozijn. Wij werken met vaste lage prijzen, waardoor je. altijd voordelig uitbent. Ga op zoek naar een van jouw favoriete merken of ontdek eens een nieuwe. Kies je fles op basis van het merk, de prijs of de soort.