The Botanist Islay Gin by Bruichladdich 70cl - online kopen

The Botanist Islay Gin by Bruichladdich 70cl

The Botanist Islay Gin by Bruichladdich 70cl - online kopen

34,95

De Bruichladdich Distillery bevindt zich in het noorden van het Schotse eiland Islay. Door de ligging van het eiland heerst er een mild zeeklimaat, hetgeen resulteert in gediversifeerde en unieke flora . Mark Reynier riep de hulp in van een botanist om met alleen maar botanicals van het eiland te werken. Dit zorgde uiteindelijk voor een gin die bestaat uit 9 traditionele botanials en 22 kruiden en bloemen. Qua smaak is deze gin complex en floraal met tonen van jeneverbes, kaneel, citrus en honing. Deze gin kunt u het beste mengen met Fever-Tree Tonic.

Inhoud
70cl
Subgroep
Gin
Merk
Land
Verenigd Koninkrijk
Smaak
Floraal & Fleurig
Stijl
London Dry Gin
Alcoholpercentage
46,00 %
Status
Direct leverbaar
 

De London Dry Gin is een droge, frisse en heldere gin die duidelijk naar jeneverbes smaakt. Tevens kunt u vaak de aanwezigheid van citrusvruchten proeven. Deze ginstijl is sinds de 19e eeuw het meest overheersend en vormt de basis van menigvuldige cocktails. Deze variant leent zich eveneens zeer goed voor de gin and tonic. Een veel gemaakt misverstand is dat de benaming London niet verwijst naar de stad maar naar de stijl.

Deze gin komt uit de stallen van de bekende whisky producent Bruichladdich. Het merk is nog vrij nieuw en is uit noodzaak ontstaan. In 2000 redde voormalig eigenaar en huidig CEO van Bruichladdich Distillery Mark Reynier van ondergang. Tijdens de eerste jaren dat hij de scepter zwaaide werden vooral de wat duurdere whisky's terug op de markt gebracht. Echter, stagneerde de winst en moest de onderneming vervolgens opzoek gaan naar nieuwe groeimogelijkheden. Er werd volop ingezet en geïnvesteerd in het op de markt brengen van nieuwe jonge Bruichladdich whisky's die in grote aantalllen werden gestookt. Tevens zorgde deze omstandigheden voor een expansie van het productaanbod. Dit was de geboorte van de eerste en vooralsnog enige Islay Dry Gin. In 2012 is The Bruichladdich Distillery verkocht aan Remy-Cointreau en heeft Mark Reynier afscheid genomen van het bedrijf.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel