Blanche de Namur 75cl - online kopen

Blanche de Namur 75cl

Blanche de Namur 75cl - online kopen

3,50

Blanche de Namur is een troebel, zacht en smeuïg witbier van zeer hoge kwaliteit. Vanaf de eerste slok proef je al hoe rond en teer hij is. Kortom, werkelijk een witbier van een uitzonderlijk gehalte. In 2009 werd Blanche de Namur zelfs tot het Beste Witbier ter wereld verkozen.

Inhoud
75cl
Categorie
Witbier/Weizenbier
Land
BelgiŽ
Brouwerij
Brasserie Du Bocq
Merk
Gisting
Hoge gisting
Alcoholpercentage
4,20 %
Status
Direct leverbaar
 

Witbier heeft als basis tarwemout, gerstemout en diverse toevoegingen. Veelal zijn dit citrusschillen, koriander en hop. Witbier wordt niet gefilterd en is daardoor vaak wat troebel.  Witbier wordt vervaardigd op basis van minimaal 50% tarwemout. Het betreft een bier van hoge gisting met veelal frise en toegankelijke smaken.

Blanche van Namur is vernoemd naar Blanche van Namen, de dochter van graaf Jan van Namen. Naar verluidt kwam Magnus IV Eriksson, koning van Zweden en van Noorwegen, onder de bekoring van de schoonheid van de jonge prinses toen hij onderweg was naar Frankrijk om daar een vooraanstaande echtgenote te zoeken. Ze werd koningin van Noorwegen, Zweden en Scanië en zou de oevers van de Maas nooit meer terugzien. Om haar schoonheid, haar zachtheid en haar finesse te herdenken, heeft de brouwerij Brasserie du Bocq een witbier aan haar opgedragen.

Best verkocht

https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om drankdozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

Tevens gebruiken wij cookies. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel