https://drankdozijn.nl LEEFTIJD VALIDATIE

Welkom

Om DrankDozijn te kunnen bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.

DrankDozijn gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Hiermee kunnen wij en derde partijen onder andere advertenties aanpassen aan jouw interesses. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

NIX 18 Thuiswinkel

oscar bosio


Oscar Bosio

Oscar Bosio is een Italiaanse specialist op het gebied uiteenlopende wijnsoorten. Je vindt hier zowel heerlijke witte als rode wijn, maar ook de lekkerste wijn met bubbels. Dit alles komt rechtstreeks uit een heuvelachtig landschap gelegen in het prachtige PiŽmont. Wanneer je gek bent op Italiaanse wijn of specifiek fan bent van wijn uit PiŽmont, dan is dit een merk dat jij ontdekt moet hebben! Wijnen van Oscar Bosio bestel je voordelig online via de webshop van DrankDozijn.


Meer info


Oscar Bosio wijnen


De familie Bosio is trots eigenaar van hun eigen wijnmakerij 'La Bruciata', gelegen in de prachtige heuvels van Santo Stefano Belbo. Vanuit hier zien zij wijngaarden zover het oog reikt en tevens een gedeelte van de Alpen. In 1954 besloot de familie het bedrijf op te richten en legden zij zich toe op het groeien van muskaatdruiven. Sindsdien hebben drie generaties hun hart en ziel in de productie van uitstekende wijnen gelegd, waarbij het aanbod gestaag is uitgebreid.

De steile heuvels waarop de wijngaarden aangeplant zijn, verkrijgen precies genoeg zonlicht om de druiven optimaal te ontwikkelen en vormen de basis voor iedere wijn. Op achttien hectare aan wijngaarden worden heerlijke witte en rode wijnen vervaardigd die een beschermde herkomstbenaming dragen. De focus van het bedrijf lag vanaf het begin op de productie van mustkaatwijn, waar de Oscar Bosio Moscato d'Asti al jaren het hart van het assortiment vormt. Door de jaren heen is dit uitgebreid met zowel witte als rode kwaliteitswijnen, waardoor liefhebbers een brede keuze bij dit merk hebben. Het is aan jou om dit verder te ontdekken.