bonito


Bonito

De Bonito serie wordt vervaardigd in het noordoosten van Spanje in de Cariñena streek bij het moderne Covinca. Onder invloed van het Mediterrane klimaat welke wordt gekarakteriseerd door warme droge zomers en zachte regenrijke winters (gemiddelde maandtempratuur valt nooit onder de 6 graden Celsius).


Meer info Dit bedrijf is ontstaan uit een coöperatie van wijnbouwers die in 1942 opgericht werd in Longares. Moderne technologie combineert Covinca met traditionele knowhow. Dit resulteert in zinderende, fruitige wijnen van uitstekende kwaliteit. D.O.Cariñena is trouwens één van de oudste apppellaties in Spanje en de oudste in de Aragon.

 De streek staat vandaag de dag beklend om zijn toegankelijke en fraaie wijnen. De Bonito wijnen kenmerken zich als fruitig en bijzonder smaakvol. Het etiket van de flessen brengt een ode aan de Spaanse visserij, maar in het bijzonder aan de Bonito vis die ook wel 'Sarda Sarda' wordt genoemd. Deze vis komt alleen voor in de Atlantische Oceaan en de Middelandse zee. De Bonito serie vormt een uitstekende aperitiefwijn, maar is ook heerlijk bij lunch en barbecue. Verfrissende wijnen voor iedere dag.